r
Nosalty Logó

Almás puffancs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Almás puffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 380 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1142 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 380 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1142 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. (Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)
  2. Fél órát pihentetjük, majd lereszeljük az almát (nem szükséges meghámozni!), és a masszához keverjük.
  3. Forró olajba kiskanállal szaggatjuk a puffancsokat. Először lefedve, majd mikor megfordítottuk őket, a másik felüket már fedő nélkül sütjük aranyszínűre.
  4. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  5. Porcukorral meghintve azon melegen megesszük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 104078
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ritka történés a konyhámban a bő olajban való sütés (- több okból is: 1. nem éppen egészséges; 2. veszélyes; 3. durva illatokkal jár, ha ezt még lehet egyáltalán illatnak nevezni). De mit tehet az ember, ha egyszer csak eluralkodik rajta a fánk iránti vágy? Hát mit.. Almás puffancsot süt. Bő olajban. Egészség, szagok, ide vagy oda, finom volt, és a sütést is túléltem komolyabb égési sérülések nélkül:-).

Hozzászólások

P.

Èpp most sül, de már egyet letoltam belöle baracklekvárral. Hajjaj.... :-) Sajnos mindegyiket el kell pusztítani, ha kész. Ez az egyetlen megoldás. :-p

Törölt felhasználó

még jó hogy el?relátó módon dupla adagot készítettem)

Petra

:-))

Meganyul

Szia. Remélem nem kérdezek hülyeséget,csak biztosra szeretnék menni eme finomság elkészítésekor. Szóval az almát a reszel? nagy lyukú oldalán kell lereszelni ugye? :)

Petra

igen, azon szerencsésebb, mint a kis lyukakon, mert azt használva inkább pép lesz az almából:-)

Törölt felhasználó

Szia! A reszelt almát ki kell nyomkodni? Köszi

Petra

Nem, nem kell kinyomkodni, mehet bele úgy, ahogy van!

levigitta

Meg akartam nézni a receptet, de ez a negatív felvezetés még attól is elvette a kedvem, hogy egyáltalán elolvassam a receptet, nemhogy elkészítsem! Semmit ne f?zzél, ne süssél, mert minden konyhai m?velet veszélyes és "szagokkal" jár!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.