Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás puffancs

Almás puffancs
Almás puffancs
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritka történés a konyhámban a bő olajban való sütés (- több okból is: 1. nem éppen egészséges; 2. veszélyes; 3. durva illatokkal jár, ha ezt még lehet egyáltalán illatnak nevezni).
De mit tehet az ember, ha egyszer csak eluralkodik rajta a fánk iránti vágy? Hát mit.. Almás puffancsot süt. Bő olajban. Egészség, szagok, ide vagy oda, finom volt, és a sütést is túléltem komolyabb égési sérülések nélkül:-).

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. (Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)
  2. Fél órát pihentetjük, majd lereszeljük az almát (nem szükséges meghámozni!), és a masszához keverjük.
  3. Forró olajba kiskanállal szaggatjuk a puffancsokat. Először lefedve, majd mikor megfordítottuk őket, a másik felüket már fedő nélkül sütjük aranyszínűre.
  4. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  5. Porcukorral meghintve azon melegen megesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 79 512
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 767
elkészítve: 54/81
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
kategória: fánk
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meganyul
Meganyul Sat, 2013-01-12 17:56

Szia.
Remélem nem kérdezek hülyeséget,csak biztosra szeretnék menni eme finomság elkészítésekor. Szóval az almát a reszelő nagy lyukú oldalán kell lereszelni ugye? :)

petra
Petra / petra Sun, 2013-01-13 20:37

igen, azon szerencsésebb, mint a kis lyukakon, mert azt használva inkább pép lesz az almából:-)

rstones
rstones Sat, 2012-01-07 17:15

még jó hogy előrelátó módon dupla adagot készítettem)

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-01-29 16:40

Èpp most sül, de már egyet letoltam belöle baracklekvárral. Hajjaj.... :-)
Sajnos mindegyiket el kell pusztítani, ha kész. Ez az egyetlen megoldás. :-p

943
alma 1 nagy db
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 kk
tojás 1 db
ásványvíz 1 dl
fahéj 0.5 kk
szegfűszeg 1 csipet
1 csipet
napraforgó olaj 3 dl
porcukor 1 ek