Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-pudingos leveles tésztában

Almás-pudingos leveles tésztában
Almás-pudingos leveles tésztában
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap láttam az interneten, muszáj volt kipróbálnom. :) Már olyan szinten rabja vagyok a NoSalty-nak, hogy az összes receptet, amit kipróbálok, és ami ízlik, meg kell, hogy osszam veletek. Beteg vagyok?! :)  Talán már láttatok a neten olyan karikatúrát, hogy az anya kétfélét főz, az egyiket (a szebbet, jobbat, ízletesebbet) az Internetnek, a másikat (a kevésbé jót, rondábbat) a családja kapja.. :D Remélem, odáig nem jutok... Addig is csak egyfélét főzök (a szebbet, jobbat, ízletesebbet) a családomnak. :)

hozzávalók / 6 adag

Az almás-pudingos leveles tésztához

A pudingos töltelékhez

ajánlat

Lehet más gyümölcsből is készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy mély tepsi nagyságúra, a tepsi aljába zsírpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).
  2. A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal megízesített almát, kicsit rányomogatjuk.
  3. A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.
  4. A leveles tészta második részét is kisodorjuk, villával kicsit megbökdössük, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).
  5. Előremelegített sütőben kb. 30 -35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 149 753
elküldve: 133
receptkönyvben: 2 206
elkészítve: 134/159
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos-almás pite, almás-piskótás-pudingos leveles almás

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chefköchin
Chefköchin / Chefköchin Tue, 2015-09-22 08:28

Szia Rumiszivi! Egy kérdés: Ha a tepsi aljába zsírpapírt teszünk, nem fog az alsó réteg tésztához tapadni a felvágás során? Nem vagyok oda a sütőpapírért, párszor már megjártam. köszi szép napot!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-09-22 01:19

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.09.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Kovácsová Mária
Kovácsová Mária Thu, 2014-03-13 17:42

Almaszezonban nagyon sokat sutom ezt a sutit. Én szeletelem rá az almát, majd megszórom bőven reszelt kókusszal, fahéjjal és mazsolával. A család minden tagja szereti.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2014-03-13 22:12

Kedves Mária, nagyszerű ötlet a kókuszreszelék, én is imádom :) ki is próbálom...
Üdv. Szivi

cicu88
cicu88 Thu, 2013-11-21 15:08

sziasztok! Páromnak tojás allergiája van, szerintetek a baba piskóta helyett jó a sima háztartási keksz is vagy más keksz?előre is közsi

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2013-11-21 15:28

Szia Cicu :), szerintem jó lesz a háztartási keksz is, de ne törd apróra, inkább nagyobb darabok legyenek... :D
Üdv. Szivi

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Wed, 2013-11-20 12:43

Sziasztok!

Nekem nem volt itthon babapiskótám, szóval anélkül készült most el, jelenleg hűl még. A párom nagyon almás, imádja az almás lepényemet, de szerettem volna már végre mást is készíteni neki, és erre a sütire jutott a választásom. :) Majd írok, ha megkóstoltuk! ;-) Üdv: Ági

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2013-11-20 15:23

Szia Ági!
Kíváncsian várom a beszámolót :D. Kicsit izgulok... :). Remélem minden a legnagyobb rendben ment!
Üdv. Szivi

alsaki77
alsaki77 Tue, 2013-11-19 12:46

Most hűtöm :) de már megkóstoltam.Jó ízű lett és küllemre is jól sikerült. Legközelebb turmixolt szilva befőttel fogom készíteni.Szerinted?

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2013-11-19 15:44

Szia :), szerintem nem lehet rossz! SŐT!!!! :D
Már én is gondoltam, hogy valami más gyümölccsel, kompóttal kellene kipróbálni... Kipróbáljuk? Te a szilvásat, én meg barackosat?!? :) Aztán majd referálok! Szia
Üdv. Szivi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-11-19 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

potsaak
potsaak Mon, 2013-11-18 14:59

Kedves Rumiszivi,

a leveles tésztán a babapiskóta nem túl sok együtt? :) nem nagyon tudom elképzelni az alsó réteget, de a hiba biztosan az én készülékemben van :)
Üdv,
Kata

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2013-11-18 15:19

Kedves Kata :) A babapiskóta azért kell, hogy felszívja az almalevet. Annyi kell, hogy az egész tészta alját befedje. Próbáld ki, aztán ha sikerült, értesíts! Üdv. Szivi

zsuska
zsuska Fri, 2013-08-16 12:58

És most még ez is!!! A párom az nagy almás süti fan, engem a viszonylag gyors kivitelezése fogott meg!! Imádom a sütijeidet..Ami meg a nosalty betegséget illeti...hááááát...mióta én is rábukkantam erre az oldalra azóta több sütit eszik a családom!! Sokszor nincs arányban a fogyasztási ütemük a kísérletező kedvemmel!! :)) Hát én is beteg lehetek!! :))

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2013-08-16 15:47

Szia Zsuska, betegek nem vagyunk (azt hiszem) csak szeretünk jókat főzni meg sütni!! Ez a süti is nagyon finom, én már próbáltam kókuszos pudinggal is (azzal is nagyon bejön!) meg barackos kompóttal is (szintén fincsi!). Szóval csak HAJRÁ! :D
Üdv. Szivi

öcsimama.45
öcsimama.45 Sun, 2012-07-22 07:10

Kedves Rumiszivi! Az almás-pudingos leveles tésztában c. sütid nagyon fincsi lehet, el készíteném, de lenne néhány kérdésem: nem sok-e 200 fokon sütni, mikor csak a leveles tésztának kell sülnie, az meg pár perc alatt megsül. A puding előre megfőzve, a babapiskóta készen kerül bele. Az almának a levét felszívja a piskóta. Ráadásul 30-35 percig kell sütni!? Persze sütője válogatja.
Én gyakorló sütkérezős vagyok, ezért előre meg sütöm az alsó lapot /leveles tésztából/, külön lapot a tetejére. Az almát lereszelem, kicsit megcukrozom, őrölt fahéjjal hintem, megdinsztelem. Ezután a fenti módon állítom össze a sütit, de már nem sütöm, hanem néhány órára hűtőbe teszem, hogy puhuljon a tészta. Egyébként összehasonlításképpen a te receptúrád szerint is elkészítem. A fotón nagyom mutatós, biztosan nagyon fincsi! Köszi, hogy közzé tetted!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Mon, 2014-09-22 18:21

Kedves öcsimama.45!

Elolvastam a hozzászólásodat, bár ahogy a dátumot nézem,ez több,mint 2 éve volt. Ennek ellenére most mégis írok,mégpedig azt,hogy nagyon egyezik a véleményed az enyémmel. Miután elolvastam a készítési módját ennek a krémesnek,nekem is az volt az első gondolatom,hogy az almát párolni kellene,és előre megsütni a tésztalapokat,mint ahogy javasoltad is. Pedig akkor még nem is néztem bele a hozzászólásokba.
Lényeg az,hogy maga a sütemény nagyon jónak tűnik,el is fogom készíteni,de babapiskóta nélkül,előre sütött lapokkal és párolt almával.
Üdvözlettel. Éva

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2012-07-22 08:50

Kedves Öcsimama :), nincs mit megköszönni, szívesen tettem közzé :)
Én 35 percig sütöttem a sütit, azalatt megsült az alma és akkorra barnult meg a leveles tésztám teteje :)). Ahogy írod, minden sütő másképp süt, ezért kell odafigyelni, hogy ne égjen el. A Te verziód is biztos finom, majd ki is próbálom :).
Üdv. Szivi

U.i. Kérlek, írd meg majd, hogy milyennek találod az én sütimet :D.

laraed
Edit / laraed Sat, 2012-07-21 18:00

Kedves Szilvi ! Nyugodj meg nem vagy beteg:)) Ha még is , akkor se kezeltesd magad , mert ez egy jóindulatú betegség:)))) Sütid kipróbálásra ítéltetve :))))))))))Üdv Edit

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2012-07-21 21:04

Kedves Edit :), remélem a sütim a próbát kiállta :). Majd akkor megyek kezelésre, ha már a gyerekeim se eszik meg a főztömet, de remélem ez még odébb van. Jó sütést-főzést kívánok és magunknak minél több jó receptet, üdv. Szivi

laraed
Edit / laraed Sat, 2012-07-21 21:25

Kedves Szivi ! Bocs a Szilviért most látom hogy csak simán Szivi:)) Lehet, hogy szemüveg kéne ::))))) Biztos ,hogy nem unják meg a gyerekek a főztödet !!! Az én gyerekeim is hazajárnak enni . Ma is jött a két nagyobb a családjával babgulyást enni. Pedig nem is hívtam meg Őket:))) Mindig jó orruk van az ilyesmire. Igaz az is ,hogy minden nap jönnek:))Szeretnek hazajönni:))
Üdv Edit

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2012-07-21 21:59

Kedves Edit :) addig jó, míg hazajárnak enni. :)) Sokkal jobb, ha van egy nagy család, aki elé kirakhatod a jobbnál-jobb ételeket, és csak csendesen nézed, hogyan pusztítják el azt, amit olyan nagy szeretettel készítettél. Az üresen tátongó tányéroknál nincs is szebb dícséret és köszönet egy anya számára :)). Sok ilyen szép napot kívánok Neked és minden anyának :D.
Üdv. Szivi

rolvisa
Olgis / rolvisa Sat, 2012-07-21 13:29

Rumi! Ez bizony remek, gyors és nem "gej". ráadásul még mutatós is.Üdv,Olgis.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2012-07-21 13:59

Kedves Olgis :))
tényleg gyors és finom és ízlés szerint variálható (cukortartalma, puding, fahéj) :)). Másnapra még finomabb... ha marad... :D. Köszi a pozitív visszajelzést, sok sikert kívánok, szia :))
Szivi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-07-21 12:39

Rumiszivi, tetszik a sütid és a storyd is. Azt hiszem egy páran magunkra ismerhetünk benne. Persze én is csak egyfélét főzök, de ami igaz az igaz, a díszlet egy kicsit a fotónak is szól. Piroska

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2012-07-21 13:54

Kedves Piroska :), örülök, hogy elnyerte tetszésedet úgy a süti, mint a story. Gondoltam én, hogy nem vagyok egyedül :))). Jó étvágyat kívánok a finom sütihez, szia :)

821
leveles tészta 500 g
babapiskóta 240 g
alma 1.2 kg
fahéj 1 csipet
citromlé 1 teáskanál
cukor 3 ek
tej 1.2 l
vaníliás pudingpor 3 csomag
cukor 6 ek
tojás 1 db