r
Nosalty Logó

Almás-pudingos leveles tésztában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Almás-pudingos leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az almás-pudingos leveles tésztához

A pudingos töltelékhez

Összesen 821 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az almás-pudingos leveles tésztához

A pudingos töltelékhez

Összesen 4923 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az almás-pudingos leveles tésztához

A pudingos töltelékhez

Összesen 143 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 821 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3644.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    770.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 4923 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 143 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Az almás-pudingos leveles tésztához

A pudingos töltelékhez

Elkészítés

Az almás-pudingos leveles tésztához

  1. A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy mély tepsi nagyságúra, a tepsi aljába zsírpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).
  2. A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal megízesített almát, kicsit rányomogatjuk.
  3. A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.
  4. A leveles tészta második részét is kisodorjuk, villával kicsit megbökdössük, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).
  5. Előremelegített sütőben kb. 30 -35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 181
  • Össznézettség: 192355
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 21.

Ajánló

Lehet más gyümölcsből is készíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás-pudingos leveles tésztában
Rumiszivi 91 recept

Tegnap láttam az interneten, muszáj volt kipróbálnom. :) Már olyan szinten rabja vagyok a NoSalty-nak, hogy az összes receptet, amit kipróbálok, és ami ízlik, meg kell, hogy osszam veletek. Beteg vagyok?! :)  Talán már láttatok a neten olyan karikatúrát, hogy az anya kétfélét főz, az egyiket (a szebbet, jobbat, ízletesebbet) az Internetnek, a másikat (a kevésbé jót, rondábbat) a családja kapja.. :D Remélem, odáig nem jutok... Addig is csak egyfélét főzök (a szebbet, jobbat, ízletesebbet) a családomnak. :)

Hozzászólások

Csiki Piroska

Rumiszivi, tetszik a sütid és a storyd is. Azt hiszem egy páran magunkra ismerhetünk benne. Persze én is csak egyfélét f?zök, de ami igaz az igaz, a díszlet egy kicsit a fotónak is szól. Piroska

Rumiszivi

Kedves Piroska :), örülök, hogy elnyerte tetszésedet úgy a süti, mint a story. Gondoltam én, hogy nem vagyok egyedül :))). Jó étvágyat kívánok a finom sütihez, szia :)

Olgis

Rumi! Ez bizony remek, gyors és nem "gej". ráadásul még mutatós is.Üdv,Olgis.

Rumiszivi

Kedves Olgis :)) tényleg gyors és finom és ízlés szerint variálható (cukortartalma, puding, fahéj) :)). Másnapra még finomabb... ha marad... :D. Köszi a pozitív visszajelzést, sok sikert kívánok, szia :)) Szivi

Edit

Kedves Szilvi ! Nyugodj meg nem vagy beteg:)) Ha még is , akkor se kezeltesd magad , mert ez egy jóindulatú betegség:)))) Sütid kipróbálásra ítéltetve :))))))))))Üdv Edit

Rumiszivi

Kedves Edit :), remélem a sütim a próbát kiállta :). Majd akkor megyek kezelésre, ha már a gyerekeim se eszik meg a f?ztömet, de remélem ez még odébb van. Jó sütést-f?zést kívánok és magunknak minél több jó receptet, üdv. Szivi

Edit

Kedves Szivi ! Bocs a Szilviért most látom hogy csak simán Szivi:)) Lehet, hogy szemüveg kéne ::))))) Biztos ,hogy nem unják meg a gyerekek a f?ztödet !!! Az én gyerekeim is hazajárnak enni . Ma is jött a két nagyobb a családjával babgulyást enni. Pedig nem is hívtam meg ?ket:))) Mindig jó orruk van az ilyesmire. Igaz az is ,hogy minden nap jönnek:))Szeretnek hazajönni:)) Üdv Edit

Rumiszivi

Kedves Edit :) addig jó, míg hazajárnak enni. :)) Sokkal jobb, ha van egy nagy család, aki elé kirakhatod a jobbnál-jobb ételeket, és csak csendesen nézed, hogyan pusztítják el azt, amit olyan nagy szeretettel készítettél. Az üresen tátongó tányéroknál nincs is szebb dícséret és köszönet egy anya számára :)). Sok ilyen szép napot kívánok Neked és minden anyának :D. Üdv. Szivi

Törölt felhasználó

Kedves Rumiszivi! Az almás-pudingos leveles tésztában c. sütid nagyon fincsi lehet, el készíteném, de lenne néhány kérdésem: nem sok-e 200 fokon sütni, mikor csak a leveles tésztának kell sülnie, az meg pár perc alatt megsül. A puding el?re megf?zve, a babapiskóta készen kerül bele. Az almának a levét felszívja a piskóta. Ráadásul 30-35 percig kell sütni!? Persze süt?je válogatja. Én gyakorló sütkérez?s vagyok, ezért el?re meg sütöm az alsó lapot /leveles tésztából/, külön lapot a tetejére. Az almát lereszelem, kicsit megcukrozom, ?rölt fahéjjal hintem, megdinsztelem. Ezután a fenti módon állítom össze a sütit, de már nem sütöm, hanem néhány órára h?t?be teszem, hogy puhuljon a tészta. Egyébként összehasonlításképpen a te receptúrád szerint is elkészítem. A fotón nagyom mutatós, biztosan nagyon fincsi! Köszi, hogy közzé tetted!

Rumiszivi

Kedves Öcsimama :), nincs mit megköszönni, szívesen tettem közzé :) Én 35 percig sütöttem a sütit, azalatt megsült az alma és akkorra barnult meg a leveles tésztám teteje :)). Ahogy írod, minden süt? másképp süt, ezért kell odafigyelni, hogy ne égjen el. A Te verziód is biztos finom, majd ki is próbálom :). Üdv. Szivi U.i. Kérlek, írd meg majd, hogy milyennek találod az én sütimet :D.

mamuka

Kedves öcsimama.45! Elolvastam a hozzászólásodat, bár ahogy a dátumot nézem,ez több,mint 2 éve volt. Ennek ellenére most mégis írok,mégpedig azt,hogy nagyon egyezik a véleményed az enyémmel. Miután elolvastam a készítési módját ennek a krémesnek,nekem is az volt az els? gondolatom,hogy az almát párolni kellene,és el?re megsütni a tésztalapokat,mint ahogy javasoltad is. Pedig akkor még nem is néztem bele a hozzászólásokba. Lényeg az,hogy maga a sütemény nagyon jónak t?nik,el is fogom készíteni,de babapiskóta nélkül,el?re sütött lapokkal és párolt almával. Üdvözlettel. Éva

zsuska

És most még ez is!!! A párom az nagy almás süti fan, engem a viszonylag gyors kivitelezése fogott meg!! Imádom a sütijeidet..Ami meg a nosalty betegséget illeti...hááááát...mióta én is rábukkantam erre az oldalra azóta több sütit eszik a családom!! Sokszor nincs arányban a fogyasztási ütemük a kísérletez? kedvemmel!! :)) Hát én is beteg lehetek!! :))

Rumiszivi

Szia Zsuska, betegek nem vagyunk (azt hiszem) csak szeretünk jókat f?zni meg sütni!! Ez a süti is nagyon finom, én már próbáltam kókuszos pudinggal is (azzal is nagyon bejön!) meg barackos kompóttal is (szintén fincsi!). Szóval csak HAJRÁ! :D Üdv. Szivi

Törölt felhasználó

Kedves Rumiszivi, a leveles tésztán a babapiskóta nem túl sok együtt? :) nem nagyon tudom elképzelni az alsó réteget, de a hiba biztosan az én készülékemben van :) Üdv, Kata

Rumiszivi

Kedves Kata :) A babapiskóta azért kell, hogy felszívja az almalevet. Annyi kell, hogy az egész tészta alját befedje. Próbáld ki, aztán ha sikerült, értesíts! Üdv. Szivi

Törölt felhasználó

Most h?töm :) de már megkóstoltam.Jó íz? lett és küllemre is jól sikerült. Legközelebb turmixolt szilva bef?ttel fogom készíteni.Szerinted?

Rumiszivi

Szia :), szerintem nem lehet rossz! S?T!!!! :D Már én is gondoltam, hogy valami más gyümölccsel, kompóttal kellene kipróbálni... Kipróbáljuk? Te a szilvásat, én meg barackosat?!? :) Aztán majd referálok! Szia Üdv. Szivi

Becsei Ágnes

Sziasztok! Nekem nem volt itthon babapiskótám, szóval anélkül készült most el, jelenleg h?l még. A párom nagyon almás, imádja az almás lepényemet, de szerettem volna már végre mást is készíteni neki, és erre a sütire jutott a választásom. :) Majd írok, ha megkóstoltuk! ;-) Üdv: Ági

Rumiszivi

Szia Ági! Kíváncsian várom a beszámolót :D. Kicsit izgulok... :). Remélem minden a legnagyobb rendben ment! Üdv. Szivi

cicu88

sziasztok! Páromnak tojás allergiája van, szerintetek a baba piskóta helyett jó a sima háztartási keksz is vagy más keksz?el?re is közsi

Rumiszivi

Szia Cicu :), szerintem jó lesz a háztartási keksz is, de ne törd apróra, inkább nagyobb darabok legyenek... :D Üdv. Szivi

brassoeva@freemail.hu

Nagyon nagyon finom lett,így lett tökéletes,ahogy le van írva,köszönöm a receptet! Üdv. ÉVA

Rumiszivi

Köszönöm, kedves Éva! Mi is nagyon szeretjük! :)

Kovácsová Mária

Almaszezonban nagyon sokat sutom ezt a sutit. Én szeletelem rá az almát, majd megszórom b?ven reszelt kókusszal, fahéjjal és mazsolával. A család minden tagja szereti.

Rumiszivi

Kedves Mária, nagyszer? ötlet a kókuszreszelék, én is imádom :) ki is próbálom... Üdv. Szivi

Chefköchin

Szia Rumiszivi! Egy kérdés: Ha a tepsi aljába zsírpapírt teszünk, nem fog az alsó réteg tésztához tapadni a felvágás során? Nem vagyok oda a süt?papírért, párszor már megjártam. köszi szép napot!

Hozzávalók

Az almás-pudingos leveles tésztához

A pudingos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek