r
Nosalty Logó

Almás pite Rebcy konyhájából

Rebcy
Almás pite Rebcy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

  • 1 kg alma (ízlés szerint, én 1 kg-t szoktam, más gyümölccsel is elkészíthető, pl. meggy)
  • 10 dkg cukor (én xillitet használtam)
  • 1 kávéskanál fahéj

Kenés

823
Kalória
12.9g
Fehérje
100.9g
Szénhidrát
43.2g
Zsír
166.2g
Víz
48.5g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
37.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 4941 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    259.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    605.6 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    997 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2145 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1817 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1460 micro
Összesen 4941 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszteket (vagy lisztet), a margarint, a tejfölt, a sót és a tojásfehérjét összegyúrjuk. A tésztát fél órát pihentetjük.
  2. Míg a tészta pihen, az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és fahéjjal összekevert xillittel/cukorral összekeverjük.
  3. A tésztát két felé szedjük, majd az első gombócból kinyújtott tésztát a kivajazott tepsibe tesszük.
  4. A tésztára rászórjuk az almát, majd a második gombócból is tepsi méretű lapot nyújtunk, és ráhelyezzük. (Ha túl sok tészta marad, lehet rá rácsot készíteni.) A tojássárgájával megkenjük (ha nem elég, akkor kis tejjel felöntjük).
  5. A sütőt előmelegítjük, közepes lángon (kb. 180 fokon) addig sütjük, míg a tojássárgája meg nem barnul. Porcukorral, illetve xillit porcukorral tálalhatjuk. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25x5

Édesanyám szokott ilyen pitét csinálni, elkészítése egyszerű, és finom nagyon. Candida diétámhoz igazítva készítettem el ezt a változatot.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek