Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite bodzabogyóval

Almás pite bodzabogyóval
Almás pite bodzabogyóval
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy kint egyre hűl az idő, az ember gondolata melengető desszertek felé kezd szállingózni, innen jött a klasszikus almáspite ötlete, amit a nyáron eltett bodzabogyó lekvárral tehetünk igazán ősziessé.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojást, majd jól összedolgozzuk, és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket összekészítjük.
  2. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, a citrom levét egy tálba facsarjuk és ebbe tesszük az almakockákat, és megszórjuk fahéjjal és cukorral, attól függően, hogy mennyire édes a lekvár.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivesszük a hűtőből a tésztát, kettéválasztjuk, és mindkét gombócot köré nyújtjuk.
  4. Az egyiket a kivajazott, kilisztezett tortaforma aljába helyezzük, erre mehet az almás töltelék és a lekvár, majd a második adag tészta. A tetejét megszurkáljuk, és mehet a sütőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 142
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabszem

Mióta szakács: 2011.02.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas almáspite, bodzabogyólekváros almás pite, fahéjas-lekváros almáspite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tartcherry
Tartcherry Fri, 2018-11-09 08:20

Nagyon finom süti, viszont nekem kicsit lágy lett a tészta, de nyújtás elött egy kis sima lisztes átgyúrás segített. Mi ribizli lekvárral készítettük, azzal is isteni. Köszi a receptet!

Count
Zabszem / Count Thu, 2012-10-25 14:56

Nagyon köszönöm kedves Éva!
Egy jó almás pite szerencsére időtálló, de tény hogy ilyenkor esik a legjobban.

983
rétesliszt 320 g
vaj 200 g
tojás 2 db
cukor 50 g
alma 4 nagy db
lekvár/ dzsem 6 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
fahéj 2 tk
cukor 50 g