Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kiflik

Almás kiflik
Almás kiflik
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV-ben láttam egyik reggel ezt a receptet. Olyan egyszerű volt, hogy amint hazaértem a munkából, azonnal összedobtam. Még aznap el is fogyott.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hideg vajat lisztbe mártogatva nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összeforgatjuk liszttel.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és 14 ek sört (én almás sört választottam, hogy passzoljon a töltelékhez). Csak éppen összeállítjuk a tésztát, nem gyúrjuk sokáig, nehogy gumis legyen a tészta.
  3. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  4. A hűtőből kivett tésztát négy egyenlő részre osztjuk, cipót formálunk belőle, majd 2 mm vékonyra, kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk lisztezett munkafelületen.
  5. A kört elvágjuk 8 cikkre vágjuk. Tehát összesen 32 kis kiflink lesz.

Töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, levét kinyomkodjuk, lecsepegtetjük. Elkeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  2. Minden cikk tésztára, a széles végére egy-egy púpozott teáskanálnyi almatölteléket teszünk. A tészta két oldalát ráhajtjuk, majd a kiflit feltekerjük.
  3. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejét megkenjük felvert tojással.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 983
elküldve: 5
receptkönyvben: 198
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almatöltelékes kiflik, sörös almás kifli, sörös tésztájú almás kifli

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krampusz80
krampusz80 Tue, 2015-02-17 22:17

Az előző hozzászólásom eltűnt valahol az éterben :-( Nem írom be újra. Így rövidítem: egyszerű, gyors és finom.

yoisten
yoisten Tue, 2015-02-17 14:37

Elkészítettem 1x, kis módositásokkal, tökéletes lett.
A tésztába raktam 3 csomag vanilia cukrot és
a 4 közepes alma nálam 7 db. lett.
Nagy sikere volt!
Egyszerű elkésziteni, gyorsan kész,
biztos elkészítem még sokszor.
Szerintem alma helyett
lehet sürübb lekvárt vagy bármi más tölteléket használni.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2015-02-17 16:42

Jó isten, de örülök. Szerintem is tök egyszerű és finom. Nekem is azért akadt meg rajta a szemem. Mondjuk fogyókűrázóknak nem ajánlom tiszta szívvel, de aki szereti az igazi házi sütit, annak bejön a recept. Köszönöm, hogy megpróbáltad. Első gondolsatom körte volt, de egy jó kis szilvalekvárt is szívesen megpróbálnék vele. Lehet, hogy sort is kerítek rá.

Szatyi
Szatyi Sun, 2015-02-15 20:37

A lisztet a vajjal összeforgatni....ez mit jelent?Nem kell teljesen eldolgozni,szétmorzsolni,hogy teljesen sima legyen?

Edike1
Edike1 Sat, 2015-02-14 11:16

Más folyadékkal helyettesíthető ? Köszönöm.Üdv:Edit

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2015-02-14 19:56

A receptben mindenképpen sör szerepelt, mert attól még jobban megemelkedik a tészta. A vajas tészta laza lesz ezért esetleg próbálkozhatsz más folyadékkal, Csak egyszer sütöttem meg. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2015-02-14 10:00

Szia Margó!

Köszi az ötletet, szoktam én is használni, bár a vajat elég a hűtőben tartani, hogy reszelhető legyen. A műsorban láttam, hogy a szakács így a lisztbe mártogatva reszeli és azt akartam kipróbálni. Valóban nagyon megkönnyítette a dolgot. Próbáld ki, villámgyors megoldás.
Üdv: Évi néni

dadimami
dadimami Fri, 2015-02-13 23:17

Kedves Évi!
Nagyon guszta!
Javaslat: felhasználás előtt a vajat kis időre tedd a mélyhűtőbe, könnyebb lesz lereszelni, nem kenődik rá.
Linzer tésztáknál szoktam alkalmazni ezt a módszert, így a hűtőben történő pihentetést megspórolhatom.
üdv: Margó

302
finomliszt 30 dkg
vaj 25 dkg
tojássárgája 1 db
sör 2 dl
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
alma 4 közepes db
cukor 5 dkg
fahéj 2 teáskanál