Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kenyér

Almás kenyér
Almás kenyér
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is anyukámtól örököltem- olyan mindennapi süti volt. Mind a mai napig, elég gyakran megsütöm.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ez a sütit is mint, a kevert túróst, lehet tölteni minden féle krémmel, lekvárral, és lehet tortaformában is sütni, és úgy "bánni" vele, mint egy tortával szokás.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe keverjük a sütőport, a fahéjat, és a pici sót.
  2. A tojásokat felverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és végül a már nem meleg olvasztott zsírral, és hozzáadjuk a lazán kinyomkodott reszelt almát.
  3. Ehhez adjuk a liszt keveréket, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe simitjuk a masszát.
  4. A 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 perc után 150 fokra mérsékeljük, és 25 percig /tűpróbáig/ sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 297
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-10-01 09:56

Kedves Anika!
Köszönöm a gyors választ, legközelebb majd keresem a gyógynövényboltban, úgyis be szoktam nézni. De ez úgy látszik eddig elkerülte a figyelmemet. További jó főzőcskézést! Üdv.Edit.

simonani
simonani / simonani Fri, 2010-10-01 11:12

Köszönöm Editke!
Tudod még mit néz meg: a zselatint!
Az is van adalékmentes, csak én még nem jutottam el hozzá!
Elég gyakran csinálok sütés nélküli joghurt tortákat, és ahhoz bizony zselatin kell.
Itt is van egy, de már 2 hete várakozik.
Sok sikert!
Ani.

simonani
simonani / simonani Thu, 2010-09-30 08:41

Szia Editke!
Ez ugyan olyan egyszerű, kevert süti mint a túrós.Az alma milyensége mindegy, de viszont ha nagyon savanykás, ajánlatos valamivel több cukrot használni.
A foszfát mentes sütőport én is itt tanultam a neten, valamelyik recept alapján, és a gyógynövény boltban kaptam.Nagyobb kiszerelésben árulják - 20 dkg 205.- Ft volt - a hátránya annyi, hogy ki kell mérni. Igaz gr-os a mérlegem, de általában mokkás kanállal mérem ki. A foszfát - tudod- nem régen még a gyufák mérgében használták, de úgy tudom már betiltották.
Ha túlzottan nem is, de próbálok odafigyelni az adalék anyagokra. Elég gyakran sütök, ezért legalább ezt az egy "mérget" kizárom.
Editkém! Érdemes a környezeteben keresni ezt a sütőport, mert ahogy látom Te is elég gyakran sütsz.
Sok sikert, és további szép napot!
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-09-30 08:29

Szia Anika!
Szeretjük az almás sütiket, én meg főleg azt szeretem, ha egyszerűen készíthető, úgyhogy ezt is ki fogom próbálni. Milyen az a foszfátmentes sütőpor? Mindegy, hogy édes vagy savanykás almát teszek bele? Üdv.Edit.

482
alma 50 dkg
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 15 dkg
tojás 3 db
porcukor 20 dkg
mangalica zsír 7 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 24 g
fahéj 2 kk
1 csipet