Nosalty Logó

Almás-habos palacsintatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Almás-habos palacsintatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1206 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4820 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 1206 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3600.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.9 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 4820 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lisztet a tojások sárgájával, az olajjal és a tejjel csomómentesre keverjük, sózzuk.
  3. Az alma levét kinyomkodjuk, és az almát beledolgozzuk a tésztába.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük az almás masszába.
  5. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, és aranybarnára sütjük a palacsintákat. (Ebből az adagból 12 db palacsinta lett.) Mivel elég vastag lesz a tészta a tojáshabtól és az almától, hogy biztosan átsüljön, fordítás előtt kb. 15-20 másodpercig fedő alatt sütjük.
  6. A kész palacsintákat egy tűzálló tálba rétegezzük. Minden palacsintát megkenünk dzsemmel, majd megszórjuk a dió és cukor keverékével. A legfelső palacsintát nem kell megkenni.
  7. Sütőben 15 perc alatt átforrósítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14058
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Van egy jó kis palacsintás receptkönyvem, azt olvasgatva ötlöttem ki ezt a palacsintát, több recept összegyúrásával. A tojásfehérjétől nagyon kellemes, laza, habos lett a tészta.:) Én házi őszibarack-dzsemmel kentem meg a palacsintákat, és mivel a dióhoz is csak jelképes mennyiségű cukor van keverve, így nem lett túl édes a torta. Vaníliakrémet csináltam mellé vaníliaízű krémporból, egy kicsit több tejjel, hogy hígabb legyen. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek