Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alma ital

Alma ital
Alma ital
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nasinak elkészítettem az almás-túrós sütit lisztmentesen, és ott maradt egy csomó almahéj és csutka. Gondoltam (mivel sajnáltam kidobni), hogy készítek belőle üdítőt. Ez lett belőle, egy nagyon kellemes ízű és színű ital.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg maradék almahéj és csutka (pl: sütemény sütésénél)
  • 2 db citrom leve
  • 20 dkg cukor
  • 1 mk őrölt fahéj

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almahéjakat és csutkákat lábosba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  2. Hozzáadjuk a kifacsart citromok levét, és a kristálycukrot. Összekeverjük, és állni hagyjuk 1-2 órát letakarva.
  3. Ezután feltesszük főni.
  4. Hozzáadjuk a fahéjat. Kb 10-15 percig főzzük, majd üvegekbe leszűrjük.
  5. Ha kihűlt, 1:1 arányba hígítva nagyon kellemes üdítőitalt kapunk.
  • költség: 80 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 099
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
427 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almalé, fahéjas almalé, almás ital

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kriszi3000
kriszi3000 Wed, 2013-08-28 14:24

Kedves Gonoszka!
Körtével is remekül működik!
Nálunk az idén rengeteg a körte és a sok kompót "maradványával"
kipróbáltam a receptedet.Már a második adagot készítem, nagy a sikere.
Köszönöm az ötleted:
Kriszti

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2013-08-28 15:33

Kedves Kriszti!
Nagyon örülök, és biztos finom körtével is. Köszönöm, hogy ezt megosztottad velem. A sikeredhez gratulálok! Üdvözlettel:Kinga

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-07-19 19:30

Kedves Gonoszka!
Micsoda ötlet. Csak azt sajnálom, hogy nem korábban küldted be a receptet. Már megfőztem a lekvárt a nyári almából, a sok csutkát és héjat mind komposztáltuk. Az őszi almánál kipróbálom.
Köszönöm, hogy megosztottad. Üdvözlettel: Piroska

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2013-07-20 18:16

Kedves Csikipi!
Nekem is most jutott eszembe, amikor csináltam az almás-túrós sütit, és sajnáltam azt a gyönyörű szép almáknak a héját kidobni. Nagyon szívesen osztottam meg Veletek, és remélem Nektek is ízleni fog. Üdvözlettel Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2013-07-19 17:02

Kedves Miss Sweetly!
Köszönöm! Egyszerűen nem tudtam kidobni azt a rengeteg almahéjat. Egyszerűen sajnáltam. És akkor beugrott, hogy miért ne főzhetném meg alma italnak. Ha az ember fia-lánya készít almás pitét, rétest, vagy olyan tortát amibe sok alma kell, egyszerűen kár kidobni a lepucolt részt. Csak fantázia, és ízlés kérdése az ízesités. Üdvözlettel:Kinga