Rostos kajszilé
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
167g sárgabarack74 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
203
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
1220
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
83.3g sárgabarack37 kcal
-
16.7g cukor65 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
102
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1696 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
203
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.4 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 803.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
1220
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 848 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda).
- Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat, és felforraljuk.
- Kb 5 perc forrás után forró üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
- Az üvegeket száraz dunsztban (én a hűtőtáskámban) fejjel lefelé hagyjuk kihűlni.
- Felhasználáskor 1:1 arányban (vagy ízlés szerint) hígítjuk csapvízzel, ásványvízzel, szódavízzel.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9297
- Feltöltés dátuma: 2013. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rumiszivi
91 recept
Nagyon jó termésünk van kajszibarackból. Muszáj volt kezdenem valamit a sok lepotyogott barackkal. Ezt a receptet egy régi könyvben (a címe "Házi tartósítás és fagyasztás") találtam, és már bánom, hogy nem találtam rá évekkel ezelőtt!!! Nagyon finom, rostos üdítőt készíthetünk házilag, potom pénzért! A könyvszerzők ajánlják a befőttes üvegekben való tárolást, mert jobban ki tudjuk önteni belőle. Én először 3 kg püréből készítettem el, nekem 6x720 ml üveggel lett.