r
Nosalty Logó

A tökéletes torta-piskótaalap recept mintával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
A tökéletes torta-piskótaalap recept mintával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    143.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 3707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 299 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, két 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.
  2. Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
  3. Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább, ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
  4. A tésztát két formába töltjük, ezután ha mintázni szeretnénk, cseppentsünk bele szétszórva pár csepp ételfestéket, kuszáljuk szét a pálcával majd a közepéből indulva húzgáljunk ki a szélei felé hosszú sugarakat. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.
  5. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7384
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tökéletes torta-piskótaalap recept mintával
Picipiros 71 recept

Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek