spórolási tippek

Így kötheted össze a konyhai spórolást a bolygóvédelemmel

2023-ban egyre nagyobb nyomásként élhetünk meg két (sajnos egyáltalán nem pozitív) dolgot: az egyik a folyamatos drágulás, a másik pedig a bolygónk továbbra sem javuló helyzete. De mi a kapcsolat ezek között? Nem borzasztóan drága zöld-öko-bio-mentes módon főzni és étkezni? A Januári Fogadom sorozat utolsó részében kiderül.

Lakos Benedek

Napokig főzhetsz vásárlás nélkül, ha így tervezed a hetet

Néha érezhetjük úgy, hogy a konyhai feladatok monotonná válnak, a főzés unalmas lesz, a kreativitásunk pedig teljesen eltűnik. Egy ilyen helyzeten nehéz túllendülni, de egyáltalán nem lehetetlen. Szerencsénkre a január a fogadalmak hónapja, így az év első heteiben gatyába rázhatjuk az afférjainkat néhány apró konyhai feladattal. Ez itt a Januári Fogadom első része, ahol a kamrát vesszük össztűz alá.

Lakos Benedek

Spórolj velünk – Főzd végig rezsicsökkentett heti menünket

Az elmúlt időszak egyik legmeghatározóbb problémája sok magyar számára a rezsi illetve annak fogyasztása lett. Pezseg az internet a különböző spórolós tippekkel, abszolút ez a téma dominálja a közbeszédet. De hogyan is nézhet ki a valóságban egy rezsicsökkentett élet? Főleg erre kerestem a választ, amikor egy teljes hétig a lehető legkevesebb energiafogyasztással próbáltam főzni. Mutatom, hogy sikerült!

Lakos Benedek

Több marad nálad - így spórolj energiát sütés közben!

Az energiaárak drágulásával sokan váltunk tudatosabbá az áramfogyasztás terén is. Amellett, hogy a régi háztartási gépeket modern energiatakarékos berendezésekre cseréljük, tovább spórolhatunk, ha okosan használjuk őket. Nem kell tehát lemondanunk a finom házi sültekről, kenyerekről vagy süteményekről sem. A Candy szakemberei segítségével mutatjuk, hogyan!

Hirdetés

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a vegán körözött a klasszikusnál

Több oka is lehet annak, ha valaki áttér a vegán életmódra, vagy esetleg gyakrabban választ húsmentes ételeket. A bolygó megmentése, az egészségi állapoton való javítás vagy az állatvédelem mind hangzatos és jogos indokok, azonban azért is választhatjuk a veganizmust, mert egész egyszerűen olcsóbb. Legalábbis általában. A Kiszámoltuk cikksorozat januári különkiadásaiban ennek a kérdésnek fogunk utánajárni, mégpedig konkrét számok segítségével. Zöldüljünk és spóroljunk együtt!

Lakos Benedek

További cikkek