10 tipp, és nem keveset spórolhatsz a heti bevásárláson

A jelenlegi gazdasági helyzet miatt most különösen oda kell majd figyelni a bevásárlásnál, ha az ember nem akar egy vagyont a boltban hagyni. Ez a 10 tipp segít, hogy spórolj a heti bevásárláson!

Olcsóbb bevásárlás? Vajon hogy lehetséges? Segítünk! Neked is ismerős az érzés, hogy eljössz a kasszától, a bevásárlókocsi szinte üres, te mégis egy vagyont fizettél ki? Némi odafigyeléssel és tervezéssel megelőzheted ezt! 10 tippet hoztunk az olcsóbb bevásárláshoz, túlköltekezés ellen!

10 tipp, és nem keveset spórolhatsz a heti bevásárláson

Auditáld a szekrényeidet és a hűtőt

Mielőtt bevásárolni indulnál, állj meg egy pár percre, és nézz körbe, mi van otthon, nézz be a szekrényekbe és a hűtő sarkába. Ne vegyél feleslegesen zöldséget, ha van belőle még, mert csak meg fog romlani. Találd ki, hogy mit fogsz készíteni a meglévő készletedből, és csak a hiányzó elemeket vedd meg!

Tervezz

Ahelyett, hogy találomra veszed le a polcról az élelmiszereket, pontosan tervezd meg, hogy milyen ételeket fogsz készíteni. Ez konkrétabb, mint egy bevásárlólista, mert nem arra fókuszálsz, hogy mi nincs otthon, hanem arra, hogy mi az, amit biztosan meg fogsz enni.

Főzz magadnak, szezonális élelmiszerből

Ha magadnak készíted el az ételt, és nem előre csomagolt készételeket veszel, az neked és a pénztárcádnak is előnyére válik. Az is segít, ha szezonális alapanyagokkal dolgozol, mert ezek olcsóbbak.

Sajátmárkás termékek

Gyakran a szupermarketek sajátmárkás termékei éppen ugyanolyan jók, mint a prémiumabb termékek, ezért megéri adni nekik egy esélyt: főleg a tészták, konzervek terén választhatod bátran az olcsóbbat.

Vásárolj heti egyszer

Lehetőleg egy alkalommal szerezz be mindent, ami kell – a friss zöldségek persze kivételt képezhetnek ez alól. Ha később visszajössz, az akciók impulzusvásárlásra ösztönözhetnek. Ne vegyél meg valamit, ha nincs rá szükséged, hacsak nem tudod lefagyasztani vagy hosszú ideig tárolni, pl. WC-papír, fogkrém.

Vásárolj nagy kiszerelésben

Az olyan alapanyagokból, amelyek hosszabb ideig elállnak, vásárolj nagyobb kiszerelést, mivel ezek általában olcsóbbak.

Több hüvelyes, lencse, gabonaféle

A bevásárláskor az egyik legnagyobb tétel a hús – fogyassz kevesebb húst, ezzel már spórolsz, és egyél helyette inkább hüvelyeseket, lencsét, gabonaféléket.

Gondold újra a maradékot!

Előre elkészíteni egy nagy adagot egy ételből, aztán napokig azt enni idő- és pénztárcakímélő, azonban könnyen unalmassá válhat. Légy kreatív, gondold át a maradékaidat, és készíts belőlük új ételeket, meglátod, sokkal jobban fogod így élvezni a meal prepet!

Olcsóbb hús – maximális élvezet

A drágább húsok helyett (csirkemellfilé, marha) válaszd az olcsóbb fajtát (például csirkecombot, sertést), majd egy slow cookerben vagy kuktában főzd hosszú idő után, ezzel csökkentve a kiadásokat, de maximalizálva az ízeket!

Válogasd meg okosan a hozzávalóidat

Válassz érettebb cheddar sajtot, aminek intenzívebb az íze, így kevesebb is elég belőle. Használj fűszereket a házi szószokhoz, készíts saját alaplevet minden jóval megtöltve.

Forrásunk volt.


Még több spórolós tipp itt:

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!