5 bosszantó ok, ami miatt lapos marad a kelt tésztád

Kényes jószág a kelt tészta: akár egy kis elszámolás vagy minimális változás is a recept kudarcához vezethet. Nézzük most azokat a bakikat, amelyektől keletlen, lapos marad a tésztánk!

Nevében is hordozza legfontosabb tulajdonságát a kelt tészta: az élesztő vagy kovász által beindított folyamat teszi ezeket a péktermékeket és süteményeket olyan ellenállhatatlanná. Azonban a foszlós, könnyed kelt tészta nem mindig garancia: vannak olyan (néha idegesítően apró) hibák, amelyek meggátolják vagy megállítják a növekedés folyamatát.

Nézd meg galériánkban a kelt tésztás hibákat:

Receptek, amelyekben kipróbálhatod a tudományt:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tésztás tanács:

Címlapról ajánljuk

További cikkek