karácsonyi vacsora

Így mentik meg az ünnepi maradékokat a profik

Ha az ünnepi időszakra gondolunk, mintegy a magyar mentalitás részét képezi a túlzásba vitt főzés – nem is beszélve a túlevésről –, hiszen a legtöbben elképzelhetetlennek tartják, hogy pont annyi ételt készítsenek, amennyi el is fogy. Ezzel viszont akad egy hatalmas probléma: ebben az időszakban a szokásosnál is többet pazarlunk. Ennek viszont nem feltétlenül kell így lennie.

Nosalty

4 dolog, amitől rendetlennek hathat a konyhád karácsonykor

Ha az ajándékok már megvannak, a menü összeállt, és a karácsonyi menetrend is kész, nincs más hátra, mint a nagytakarítás, a készülődés romjainak eltakarítása. Ez azonban olykor igencsak trükkös lehet, különösen, ha a konyháról van szó. Előfordulhat ugyanis, hogy minden igyekezetünk ellenére a konyha nem tűnik olyan makulátlannak, mint amennyi időt belefektettünk a rendrakásba.

Nosalty

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

Ne szakadj meg idén karácsonykor, így oszd szét a házimunkát...

A karácsonyi nagy családi közös evések és vendéglátások egyrészt az év legkedvesebb és legörömtelibb pillanatai, ám ha egyetlen ember felelős az egész ünnepi ebéd vagy vacsora prezentálásáért, könnyen megkeseredhet az egész élmény. Idén engedjük kicsit ki a gyeplőt a kezünkből, és ne csak egyetlen ember főzze a karácsonyi menüt.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!