A profi stylist 4 ötlete a legstílusosabb ünnepi terítékhez

Nemcsak a szívünk öltözik ünnepi ruhába az év utolsó hónapjában, de az életterünket is hangulatba, díszbe borítjuk. Mtenga Bianca interior stylist segített nekünk a legstílusosabb, trendekhez passzoló karácsonyi asztali dekorációk kérdésében.

Évről évre egyre több mutatós díszt, kiegészítőt találni az üzletek polcain, csak rajtunk áll, hogy mennyire vesszük komolyan az ünnepi dekorációt, a lakás beltéri és kültéri díszítését. Könnyen elkaphat a gépszíj, hiszen akár embernagyságú diótörő figurákat, ledekkel ellátott csecsebecséket, havas hatású tárgyakat is beszerezhetünk, de ha időnk engedi, kreatívan a természetközeli, nem feltétlenül csak bolti ünnepi dekorációt magunk is elkészíthetjük.

Mtenga Bianca, interior stylist / Fotó: Event Jungle, Mtenga Bianca

Mtenga Bianca interior stylist, megbízásai változatosak, portfóliója egyre csak gyarapszik, ráadásul a stylingok nem csak magánlakásokban, fotózásokon, rendezvényeken tündökölnek. Az idei adventre a legendás Gerbeaud-nál is megtekinthetjük Event Jungle-ös alkotótársával, Tabori Dalmával, valamint Kmety Annával és Mezei Krisztiánnal megvalósított X-mas Jungle névre keresztelt pop-up ajándéküzletüket. Túlzás nélkül az idei budapesti advent legszebb kirakatát és enteriőrjét találjuk a Gerbeaud-ban.

Karácsonyi asztaldekorokról szóló cikkünkhöz nem is kérhettünk volna mástól tanácsot, Bianca készséggel segédkezett, megosztva a legjobb ünnepi tippjeit, praktikáit.

Az ünnepi asztal elkészítése mindig is az egyik kedvenc elfoglaltsága volt. Mint lakberendező és dekoratőr szereti az esztétikus dolgokat, ez alól a teríték sem kivétel. Mindenre nyitott, legyen szó klasszikus, modern vagy extravagáns dekorációról.

Asztalközép — ahol a gránátalma is királyi helyre kerül

„Az ünnepi asztalt díszíthetjük girlanddal, fenyőágakkal. Az élő növény dekorációjához használhatunk égősort, mini gömbdíszeket, különböző méretű gyertyákat, gyümölcsöket (pl.: gránátalma, mandarin), fahéjrudat, diót, szaloncukrot is. Gyertyák elhelyezése esetén, arra vigyázzunk, hogy azok ne legyenek túl magasak, mert takarhatjuk vele a  egymással szemben ülőket.”

Asztalközép — ahol a gránátalma is királyi helyre kerül / Fotó: Half Baked Harvest

Ültetőkártya — egy kis exkluzivitás

„Nagyobb létszámú összejövetelnél bátran használhatunk ültetőkártyákat. Ez megkönnyíti a saját és a vendégek dolgát is és egyúttal egy szuper dekorációs ötletet is. Ennek elkészítéséhez használhatunk tobozt, fenyőágat, fahéjrudat, de akár gömb karácsonyfadíszre is írhatjuk a neveket. Kartonlapból vágjunk ki fenyő vagy csillag mintát, ebben akár a gyerekek is segíthetnek nekünk.”

Ültetőkártya — egy kis exkluzivitás / Fotó: Tischerie

Szalvétagyűrű házilag — természetességre hangolva

„Leginkább olyan dolgokat említenék, amik az ünnepek alatt megtalálhatóak szinte minden háztartásban. Amiket én is előszeretettel használok: fenyőág, eukaliptusz, fahéjrúd, mini gömbdísz, masni. Az ünnepi asztalnál mindenképpen anyag szalvéta használatát ajánlanám, sokkal elegánsabb, esztétikusabb, különlegesebb.”

Szalvétagyűrű házilag — természetességre hangolva / Fotó: Postcards from the fridge

Fekete ünnepi asztal — nem kell félni, gyönyörű lesz!

„Következzék az én személyes kedvencem: elárulom, hogy az ünnepi asztal nálunk is fekete lesz az idén. Nem kell félni ettől a színtől, remekül kombinálható más egyéb színekkel is. Az arannyal vagy ezüsttel egy elegánsabb hatást kapunk, pirossal és zölddel kombinálva klasszikus karácsonyi hangulatot varázsolhatunk, nude színekkel elmehetünk egy naturálisabb irányba is. Ebben az esetben ajánlom a lenvászon anyagú terítőt és szalvétát. Fehérrel és fával kombinálva pedig skandináv dekorációt készíthetünk.”

Fekete ünnepi asztal — nem kell félni, gyönyörű lesz! / Fotó: Marie and Mood

Címlapkép: Happy Grey Lucky

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódjunk, ünnepeljünk, süssünk, főzzünk együtt:

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek