Nosalty Adventi Kalendárium – December 23. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December huszonharmadikán készíts kreatív névtáblákat az ünnepi asztalra!

Egyre fogynak a napok, lassan észbe kaphatunk, hogy „de hát holnap már 24-e van!”. De pánikra semmi ok, biztos mindenki már nagyon jól áll az ajándékokkal, süteményekkel, díszekkel és minden mással. Itt az ideje kicsit a hangulatos dekorációra, az apró, hangulatos kiegészítőkre gondolni. Ugyan lehet, hogy elsőre haszontalan flancolásnak tűnik, de higgyük el, a figyelmesség és az apró örömök szerzése mindig megéri. Kézműveskedjünk hát egy kicsit, készítsünk névtáblákat!

Készítsünk kreatív névkártyákat az asztalra

A névtábla egy igen hangulatos kiegészítője lehet a karácsonyi asztalnak, egy kis játékos formalitást csempészhetünk a meghitt esti étkezésbe. Persze, ha csak ketten vagy hárman vagyunk, készíthetünk más, személyre szóló dekorációt is, amivel meglepetést okozhatunk az asztalt körülülőknek.

Használjuk fel a következő kreatív ötleteket a táblákhoz:

  • szalvétára kötött apró papíros
  • pohárba ejtett kis tábla
  • gyümölcsbe szúrt cédula
  • tobozba vagy más termésbe helyezett névtábla
  • hajtogatott cetli
  • ehető tábla kekszből

A vacsora előtt helyezzük el gondosan a táblákat, majd keressük a meglepetést a leülők arcán, esetleg figyeljük a beosztásból kialakuló káoszt és önkényes helycseréket: ugye, hogy megéri ültetni?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.