Nosalty Adventi Kalendárium – December 24. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December huszonnegyedikén készíts karácsonyi asztaldíszt!

A karácsonyi készülődés legutolsó napjára remélhetőleg már csak lazább konyhai manőverek kerülnek, esetleg a vacsora könnyebb elemeit készítjük ma. Ha ilyen szerencsénk van, és viszonylag kiegyensúlyozott a huszonnegyedikénk, akkor fordítsunk egy kis időt az asztalunk kicsinosítására. Tervezzünk meg valamilyen asztaldíszt, ami nem lopja el a rivaldafényt az oda kerülő ételek elől, mégis épp annyit hozzátesz a látványhoz, hogy a vacsora több lesz egyszerű étkezésnél.

Készítsünk ünnepi asztaldíszt

Így az utolsó napon már nem is tudnánk boltba menni kellékekért, ha esetleg korábban megfeledkeztünk a dologról, de ez nem is feltétlenül szükséges. Otthoni tárgyakból, főleg természetes dekorációk felhasználásával oldhatjuk meg a legszebben az asztal közepének felcicomázását.

Néhány dolog, amit felhasználhatunk az asztalon:

  • fenyő- és más fák ágai
  • bogyós gallyak
  • termések, magvak, tobozok
  • gyümölcsök
  • egész fűszerek
  • szalagok, kisebb díszek
  • dekoratív hétköznapi tárgyak

Az asztaldísz megtervezésekor pedig vegyük figyelembe a következő dolgokat:

  • az asztalunk méretét és alakját
  • a vendégek számát és a teríték mennyiségét
  • az edények, tányérok és textilek színét

Érdemes kevesebb dolgot az asztalra tenni, semmiképp se zsúfoljuk túl a felületet, hiszen utána nem fog felférni majd az étel, ami mégiscsak a vacsora lényege. Inkább a szelíd és szolid, természetes dekorban bízzunk, hiszen az úgyis csak kiegészítés, nem a fő attrakció.

Ha készen állunk mindennel, és már csak a terítés van hátra, töltsünk el néhány meditatív, nyugalmas percet a vacsora zsivaja előtt, terítsünk meg szépen és gondosan, élvezzük a saját munkánk gyümölcsét, a gyönyörűen feldíszített, ünnepi asztalt. Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Nem tart karácsonyi vásárt a főváros 2022-ben

Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a főváros nonprofit cége a Vörösmarty téri vásárt. Ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz egyáltalán vásár a budapesti főtéren, csak a főváros szervezésében nem.