budapest

Itt ehetsz háztáji csirkepaprikást a belváros nyüzsgő szívében

Budapest belvárosára nem feltétlenül gondoltunk úgy, hogy ott megtalálhatjuk a vidék legzamatosabb ízeit. Eddig. A Tati novemberi megnyitásával azonban minden megváltozik: az étteremben az élet lelassul, az autózaj eltűnik, nem marad más, csupán a természettel egy ritmusban változó étlap, azon pedig a legistenibb aromák, textúrák és színek.

Nosalty

A vietnámi, a kultgyanús és a vegán, avagy ezt együk...

Angyalföld mindig is a XIII. kerület mostohábbik része volt az agyonhype-olt Újlipótvároshoz képest. Tény, hogy itt valóban vadászni kell a jó helyeket, míg Újlipóciában kikerülni sem lehet őket, pedig hogy egy klasszikust idézzünk, „igény vóna rá" a 60 ezer fős lakosságú Angyalföldön is. Kiemelkedő gasztropontok Újpesten innen, Vizafogón túl.

Nosalty

4 étterem, ahol állj meg enni, ha Kispestre sodor a...

A Kispestről készült századeleji képek egészen megdöbbentőek a mai városképhez képest. Úgy képzeljük el, mint egy falut a pusztaságban, a városokra nem jellemzően széles utcákkal, egymástól messzire elhelyezkedő házakkal. 1950 első napján immár városként csatolták Budapesthez, Kispest tehát csak 72 éve a főváros része. Ide nem jutnak el a turisták és nem is különösebben szép fekvésű a kerület, de közel 60 ezer embernek nyújt otthont – néhány kiemelkedő gasztroponttal. Itt együnk Kispesten!

Nosalty

Háromnapos összművészeti programmal ünnepli a főváros Nádas Pétert

Szeptember 30. és október 2. között Budapest több helyszínét is bevonó programsorozattal tiszteleg Nádas Péter munkássága és életműve előtt a Budapest Brand és a Jelenkor Kiadó. A háromnapos fesztivál igazi összművészeti élményt kínál: az irodalmi vonatkozású események mellett zenei, színházi, képzőművészeti, sőt, gasztronómiai tematikájú programok közül is válogathatnak az érdeklődők. Az eseményt a Nosalty is támogatja. (x)

Hirdetés

10 hely Újlipótvárosban, ahol reggel-délben-este is jót ehetsz

Újlipótváros Budapest egyik legizgalmasabb „evőnegyede” izgalmas delikáteszekkel, specializált sajtbolttal és hentessel, specialty-kávézók sorával, kiülős és bekuckózós helyekkel. Újhullámos pékségek és szendvicsezők minden sarkon, ez Újlipótváros, ahol összefolynak a korareggelek, kávészünetek és az esti lazulások. Ez nem a nagyéttermek otthona, ezért mi is olyan laza és pezsgő helyeket ajánlunk, ahová nem a háromfogásos ünnepi ebédekre ülünk be, hanem a városi mindennapok helyszínei. Irány Újlipócia!

Nosalty

5 imádott étterem Zuglóban, ahová nem csak a kerületiek járnak

Zuglóban élni, mint tudjuk, életérzés. Közel van a város és kőhajításnyira az épülő-szépülő Városliget, a XIV. kerületben már mégis lassabb, emberléptékűbb a tempó. Legyen az a régi villanegyed a zajos Thököly út egyik oldalán vagy a kertesházas részek, a főváros egyik legélhetőbb kerületében járunk. És milyen jókat is ehetünk itt! Íme 5 jó ok, hogy Zuglót válasszuk gasztroúticélunként.

Nosalty

Nem hinnéd, de ezeken az újpesti helyeken elképesztőket ehetsz

Újpestinek lenni életérzés és hovatartozás. Nem az építészetileg legszebb, nem a történelmileg legizgalmasabb kerület Budapesten, de sok szempontból sokkal élhetőbb, mint a belsőbb városrészek. Gasztronómiai értelemben később eszmélkedett, de a kis időbeli csúszás után olyan helyekkel jelentkezett be a főváros éttermi életébe, ami miatt Budapest túlfeléről is elzarándokol a gourmet közönség, legyen az a lakásétterem műfajában induló Ételműhely vagy Fülepi Kálmán vendéglője. Irány észak!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek