Brutális, mennyit kérnek el egy lángosért egy budapesti strandon

Majdnem 1000 forinttal többe kerül idén egy lángos náluk, mint tavaly.

A Vakmajom Facebook-oldalon megjelent egy bejegyzés, melyben a budapesti Dagály strand lángosárainak alakulásáról láthatunk egy képet.

Brutális, mennyit kérnek el egy lángosért ezen a budapesti strandon

A posztból kiderült, hogy a sajtos-tejfölös lángosért 2021-ben 1300, tavaly már 1700, idén viszont már 2300 forintot kérnek el.

Persze egyáltalán nem kizárt, hogy lesznek olyan helyek, ahol még ennél is drágább lesz a lángos, hiszen már tavaly is volt olyan strand, ahol 3000 forintért lehetett hozzájutni.

A Balatonnál is borsos árakra számíthatunk, de ehhez képest kifejezetten mérsékeltek. A Badacsony Bisztróban 24-46 százalékos a drágulás: a sima 650 forint helyett 950 lett, a sajtos-tejfölös 1250 forint helyett 1550 forintba kerül. Egy keszthelyi büfé még nem emelt árat, mert megvárják, hogy a kollégák hogyan áraznak. De arra készülnek, hogy a sima lángos tavalyi 700 forintos árát 900-ra emelik, a legnépszerűbb sajtos-tejfölösét pedig 1500-ról nagyjából 1900-ra.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.