Sokkoló számlát kapott karácsony előtt a közkedvelt pizzázó

Megdöbbentő rezsiszámlát kapott az egyik budapesti pizzázó. Ugyan számítottak az áremelkedésre, annak mértéke mégis mellbe vágta őket.

Több mint 3 milliós villanyszámlát kapott a közkedvelt budapesti pizzázó, a Pizza Manufaktúra. A sokkoló hírt Facebook-oldalukon osztották meg, a kommentekből pedig az is kiderült, hogy a jelenlegi összeg igen drasztikus változást jelent a korábbi költségeikhez képest. Sajnos nem meglepő, hogy a rezsi jelenleg ilyen magasságokban mozog a budapesti pizzázóban, a tulajdonosok mégis meglepődtek, és jogosan.

Sokkoló számlát kapott karácsony előtt a közkedvelt pizzázó

3 686 249 forint

Ennyit kell fizetnie a Pizza Manufaktúrának az április-szeptemberi időszakra. Alapból változást jelent, hogy a szolgáltató már fél évre és nem egy teljesre küldi az elszámoló számlát. Ezen kívül pedig a fizetési határidő is mindössze két hét volt. Ezt végül sikerült a pizzázónak december 7-re kitolni a szolgáltatónál.

A Telex kérdésére a pizzázó tulajdonosai elmondták: a villanyt eddig is átalányban fizették, és ez nem is változott.

Ami azonban nagy váltás, hogy sokkal nehezebben tudnak jelenleg előre számolni a következő évek rezsiköltségeivel. Korábban minden évben 600-700 ezer forint plusszal számoltak, ez azonban most már nem ennyire kiszámítható.

A Manufaktúrában csak villanyt használnak, minden ipari áramról megy, a szerződésben jelenleg 50 Ft/kWh-s ár szerepel. A pizzériában már emeltek árat idén, de szerencsére az előre tervezéssel és takarékoskodással jelenleg nem kényszerülnek további emelésre.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek