Ne habozz! Dobd fel a babot egy kis alkohollal
Napi Tippünk kísérletezésre inspirál: ha legközelebb babos ételt készítesz, löttyints rá egy kis alkoholt!
Szász NóriNapi Tippünk kísérletezésre inspirál: ha legközelebb babos ételt készítesz, löttyints rá egy kis alkoholt!
Szász NóriAz említett szemes bab nem engedélyezett növényvédőszert tartalmazhat, ezért a Nébih visszahívta a forgalomból.
NosaltyMutatjuk, mi az a nyolc alapanyag, amit érdemes otthon tartani, hogy bármikor finom és egészséges ételeket tudjunk pár perc alatt készíteni.
Szekeres DóraHa olcsón szeretnénk egy szívmelengető levest a téli napokra, akkor ez az egyszerű bableves egy szuper választás.
NosaltyAzóta, hogy itthon is teret hódított a nemzetközi konyha, egyre többször találkozhatunk olyan alapanyagokkal, mint a curryfűszer, a tahini vagy éppen a matcha. Az egészségtudatos táplálkozással pedig beépült a köztudatba a csicseriliszt, a kókuszolaj és társaik. Emiatt pedig hajlamosak lehetünk megfeledkezni a régi, jól bevált élelmiszerekről.
NosaltyA kék zónában élők kiemelten figyelnek az étkezésre, nézzük, melyek azok az alapanyagok és fogások, melyeket gyakran fogyasztanak.
NosaltyIgazságot a babnak: nemcsak csípősen, fűszeresen, darált hússal érkezhet (chilis bab képében), hanem megannyi más izgalmas módon is. Húsokkal vagy azok nélkül, különböző zöldségekkel és gabonákkal, satöbbi, satöbbi. Nálatok melyik készül?
Nosalty12 000 éve fogyasztja az ember a babot, amiből rengeteg fajta létezik. Vegyük sorra a világszerte kedvelt hüvelyes változatait!
NosaltyBabkonzerv valószínűleg minden háztartásban lapul bőséggel, hiszen olcsó, laktató és sokszínűen felhasználható alapanyag. Nézzük, milyen izgalmas fogások sülhetnek (és főhetnek) ki belőle!
Lakos BenedekVannak olyan ételek, amelyek esetében megéri a fájdalom, és ennek a chilis bab az egyik legjobb iskolapéldája. Rengeteg fűszer, laktató bab, ízes szaft: kár lenne kihagyni.
NosaltyAz összes hüvelyesben rengeteg fehérje található, és ez alól a bab sem kivétel. Főzzünk ezzel a csodás zöldséggel egy laktató ragut vagy levest, ami garantáltan felpörgeti majd a napunkat.
NosaltyRengeteg kutatás bizonyítja, hogy a hüvelyes zöldségek fogyasztása mennyi ponton támogatja az egészségünket: értékes rostokat, vitaminokat és fehérjét tartalmaznak, finomak és laktatók, sőt hosszú távon még az agyat is védik. A kellemetlen puffasztó hatásuk pedig pár trükkel nagyban csökkenthető – mutatjuk, hogyan.
Szekeres DóraMa már szinte nincs olyan hüvelyes, amelyet ne lehetne megvásárolni a hazai piacokon. Ma a zacskós szárazbab áztatási trükkjeit vesszük górcső alá, van ugyanis egy trükk, amitől sokkal finomabb, krémesebb és puhább lesz a hüvelyes.
Masszi- Rigó CsillaMindegy, hogy milyen étrendet követünk, egészen biztos, hogy ha a hüvelyeseket visszatérő szereplővé tesszük a tányérunkon, azzal csak nyerhetünk: mély ízeket, sokszínű ételeket és értékes tápanyagokat. Tovább is van, mondjam még?
Lakos BenedekA húsvét egy elhúzódó ünnep, akár több napig is eltarthat a kalács-sonka menü elfogyasztása, ezért szükségünk lehet majd néhány hasznos tárolási tippre – a mai napi tipp segíthet frissen tartani a finomságokat.
Lakos BenedekA húsvétot te is pihenéssel töltenéd, és este szívesen leülnél a családdal egy jó filmet megnézni? Segítünk, miért érdemes bekapcsolnod a tévét!
NosaltyA húsvéti ünnepkörnek számos hagyománya van, amit jó feleleveníteni és ezáltal kiszakadni a modern mindennapokból egy kicsit. Az alkohol is szerves része a húsvétnak, mi azonban arra buzdítunk, hogy idén teljen józanul az ünnep!
Szász NóriEgy igazán tavaszi menüvel jelentkezünk a mai nap folyamán, mely virágba borítja a konyhádat, még ha nem is szó szerint.
Egy széles körben elterjedt fűszerről van szó, mégis keveseknek jutna eszébe, hogy tojássalátát ízesítsenek vele.
Hamarosan az ország több pontján is lehetőségünk lesz arra, hogy fillérekért hozzájuthassunk a tavasz egyik legnépszerűbb virágához, a tulipánhoz.