Régimódi alapanyagok, amelyeket (újra) építs be az étrendedbe

Azóta, hogy itthon is teret hódított a nemzetközi konyha, egyre többször találkozhatunk olyan alapanyagokkal, mint a curryfűszer, a tahini vagy éppen a matcha. Az egészségtudatos táplálkozással pedig beépült a köztudatba a csicseriliszt, a kókuszolaj és társaik. Emiatt pedig hajlamosak lehetünk megfeledkezni a régi, jól bevált élelmiszerekről.

A tendencia tehát az, hogy egyre inkább elfordulunk a hagyományostól. Pedig igenis vannak olyan alapanyagok, amelyek ott voltak már a nagymamáink kamrájában, illetve konyhájában – és van helyük a miénkben is. Az alábbiakban ilyen élelmiszereket sorolunk fel, miközben adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan tudjuk ezeket beilleszteni egy modern étrendbe.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk