6 dagadóra töltött ázsiai batyu, amivel érdemes ismerkedni
Most akkor gióza vagy gyoza, gőzölik vagy vízben főzik, hússal készül vagy vegetáriánus? Hat mennyei ázsiai batyu következik.
NosaltyMost akkor gióza vagy gyoza, gőzölik vagy vízben főzik, hússal készül vagy vegetáriánus? Hat mennyei ázsiai batyu következik.
NosaltyNe rendelj, inkább dobd össze te magad a legjobb ázsiai jellegű fogásokat! Mutatunk pár receptet, amely egészen biztosan elnyeri a tetszésed!
NosaltyItt a fürtös uborka szezonja, a kisebbekből és közepesekből érdemes kovászos uborkát készíteni, a nagyobb, kemény és roppanósakból pedig mehet unásig az ubisali. Mi ezeket kedveljük a legjobban, nézd meg!
GrétiÁzsia és a Távol-Kelet kultúrája és konyhája annyira sokszínű, hogy gyakran könnyen elveszik benne az ember. Ha még nem ismeri, akkor a sok új impulzus miatt, ha pedig már ismeri, akkor a bőség zavara miatt. Most mindkét csoportnak könnyebb lesz a választás, hiszen megnyílt Budapest belvárosában a Badhanna, ami egyszerre ötvözi a thai, a japán, az indonéz, a dél-koreai vagy a kínai ízeket, hozzávalókat és ételeket. Itt mindenki találhat magának való gasztrokalandot.
NosaltyAz ázsiai fűszerekkel remekül lehet játszani, teljesen mindegy, hogy egy finom levest, egy rizses egytálételt vagy egy finom tésztát készítenél velük.
NosaltyNem mondjuk, hogy ez az étel egy az egyben egy tojásos lecsó lenne, de nem is kell annak lennie. Hagyjuk, hadd legyen önmaga: egy elképesztően aromás, melengető ázsiai ragu, ami még a legszomorúbb téli paradicsomoknak is ad egy új esélyt.
NosaltyAzt már most is tudjuk, hogy a padlizsán sok mindenre alkalmas: készülhet belőle krém, szaftos rakott étel és töltött zöldség is. De vajon képes-e hasonlóan jól szerepelni egy ázsiai ételben is? A válasz egy határozott – és nagyon finom – igen.
NosaltyA világ különböző konyhái ugyan elsőre elérhetetlennek tűnhetnek – és nemcsak a földrajzi távolság, hanem a beszerezhetetlen alapanyagok miatt is – , pedig mi sem egyszerűbb, mint ezek közül néhányat az asztalra varázsolni. Akár hétköznap is!
NosaltyEgyre gyakoribb hozzávaló a magyar konyhákban is a friss gyömbér. Az aromásan fűszeres gyökeret teához, ázsiai ihletésű ételekhez vagy süteményekhez használjuk, és jól tesszük, ha alaposan odafigyelünk, amikor a boltban kiválasztjuk a szimpatikus darabot.
Lakos BenedekHa valamilyen különleges fogást szeretnénk az asztalra tenni (függetlenül attól, hogy hétköznap van vagy ünnepi alkalom), válasszunk a lenti halak közül. Az asztaltársaság minden tagjának tátva marad majd a szája, ha meglátják, mi kerül a tányérjukra.
NosaltyÉs hogy mi ez a titokzatos alapanyag, ami képes a legtöbb ételt felturbózni ízben? Lehull a lepel: a szójaszósz, Ázsia csodaszere. Persze nemcsak a keleti kontinens fogásaiba csempészhetjük bele, hanem az európai ízlésnek megfelelő ételekbe is.
NosaltySokunk konyhájába beköltözött már az ázsiai kontinens mindennapi kedvence, a szójaszósz. A sötét, komplex ízű öntet képes a legegyszerűbb fogást is ízben megsokszorozni, ha még nem tettük, vegyünk egy üveggel mi is a kamrapolcra.
NosaltyA nyár legnagyobb ajándékai a friss gyümölcsök és zöldségek. Annak érdekében, hogy ebből a kincsből minél többet megmentsünk a télre, világszerte a befőzés különböző fajtáit alkalmazzuk. Persze mindenhol más számít normálisnak: a kényszer vagy a kényelem egészen érdekes lekvárokat hívott életre. Cikksorozatunkban ezekből mutatunk be néhányat, sőt, el is készítjük őket. Induljon a Lekvárosnézés!
Lakos BenedekNem ismerjük, de biztosan ettünk már belőle tudtunk nélkül. A mirin nevű ázsiai szószról most minden fontos tudnivalót elmondunk.
Lakos BenedekA tavalyi árhoz képest jóval olcsóbban lehet most tojást venni, de a csirkehús szerelmeseinek is jó hírrel szolgálhatunk.
NosaltyBizony, a gyömbéres keksz nemcsak karácsonykor és télen esik jól, hanem a kicsit borongósabb tavaszi napokon is.
NosaltyHa csak pár egyszerű alapanyagod van otthon, és csupán fél óra áll rendelkezésedre a főzésre, akkor dobj össze egy ízletes zöldséglepénykét. Az alábbi receptek olyan ínycsiklandozóak, hogy biztosan mindenki megtalálja közöttük a neki tetszőt.
NosaltyA lazac igazi szuperélelmiszernek számít, azonban nem ez az egyetlen halfajta, amelyik tele van hasznos tápanyagokkal.
Helyes táplálkozással rengeteget tehetünk a vesénk egészségéért. Nézzük, melyek azok az ételek, amiket viszont kerülnünk kell.
Mi nagyon odavagyunk a rizses egytálételekért, mert annyiféleképpen lehet őket variálni. Készíthetünk például sült céklás verziót, klasszikus bácskai rizses húst, selymes rizottót vagy különleges prasorizot.