Skyr

Skyr

Leírás

A Skyr egy izlandi eredetű hagyományos tejtermék a külcsín ellenére nem joghurt, hanem inkább krémsajt. Állaga jóval krémesebb még a tejfölnél is, leginkább valóban olyan, mint más krémsajtok vagy a mascarpone. Ízre savanykás, kicsit érdes. A Skyrt Izlandon zsírtalanított tej oltásával készítik: a tejet majdnem forrásig melegítik, lehűtik, majd a megfelelő bakrétiumtörzsek biztosításához (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) egy korábbi Skyr-adaggal, illetve oltóval oltják. Öt órán át fermentálják, majd lehűtik, pasztörizálják és lecsepegtetik (kicsavarják). Értékes tápanyagtartalmú: gyakorlatilag nem tartalmaz zsírt, cserébe magas a fehérjetartalma.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Hűtőben

100g Skyr

fehérjetartalom

11 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

4 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

skyr?

Top ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

szénhidrát

cukor

4 g

vitaminok

5 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.