Skyr

Skyr

Leírás

A Skyr egy izlandi eredetű hagyományos tejtermék a külcsín ellenére nem joghurt, hanem inkább krémsajt. Állaga jóval krémesebb még a tejfölnél is, leginkább valóban olyan, mint más krémsajtok vagy a mascarpone. Ízre savanykás, kicsit érdes. A Skyrt Izlandon zsírtalanított tej oltásával készítik: a tejet majdnem forrásig melegítik, lehűtik, majd a megfelelő bakrétiumtörzsek biztosításához (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) egy korábbi Skyr-adaggal, illetve oltóval oltják. Öt órán át fermentálják, majd lehűtik, pasztörizálják és lecsepegtetik (kicsavarják). Értékes tápanyagtartalmú: gyakorlatilag nem tartalmaz zsírt, cserébe magas a fehérjetartalma.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Hűtőben

100g Skyr

fehérjetartalom

11 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

4 g

víztartalom

0 g

gramm skyr?

Top ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

szénhidrát

cukor

4 g

vitaminok

5 találat

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?