Skyr

A Skyr egy izlandi eredetű hagyományos tejtermék a külcsín ellenére nem joghurt, hanem inkább krémsajt. Állaga jóval krémesebb még a tejfölnél is, leginkább valóban olyan, mint más krémsajtok vagy a mascarpone. Ízre savanykás, kicsit érdes. A Skyrt Izlandon zsírtalanított tej oltásával készítik: a tejet majdnem forrásig melegítik, lehűtik, majd a megfelelő bakrétiumtörzsek biztosításához (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) egy korábbi Skyr-adaggal, illetve oltóval oltják. Öt órán át fermentálják, majd lehűtik, pasztörizálják és lecsepegtetik (kicsavarják). Értékes tápanyagtartalmú: gyakorlatilag nem tartalmaz zsírt, cserébe magas a fehérjetartalma.
Bármikor
Hűtőben
fehérjetartalom
11 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
4 g
víztartalom
0 g
Nátrium
80 mg
fehérje
11 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
80 mg
szénhidrát
cukor
4 g
vitaminok
Könnyed és laktató húsmentes menüt ajánlunk mindenkinek, aki gyorsan és praktikusan szeretné lerendezni a mai főzést.
NosaltyA gomba nagyon sokoldalúan használható alapanyag, legyen szó egy finom mártogatósról vagy salátáról, nem beszélve a hatalmas kedvencről, a gombapaprikásról. Nokedlivel.
NosaltyImádjuk a kakaós süteményeket, nem? A túrós édességekért pedig rajongunk, ugye? Nos, akkor most következzen ennek a két szenvedélynek a fergeteges ötvözete, 14 kakaós-túrós sütemény képében.
NosaltyMeglepő változás a háborúnak köszönhetően: elkezdődött a napraforgóolaj sertészsírra cserélése az élelmiszeriparban.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.