Skyr
Leírás
A Skyr egy izlandi eredetű hagyományos tejtermék a külcsín ellenére nem joghurt, hanem inkább krémsajt. Állaga jóval krémesebb még a tejfölnél is, leginkább valóban olyan, mint más krémsajtok vagy a mascarpone. Ízre savanykás, kicsit érdes. A Skyrt Izlandon zsírtalanított tej oltásával készítik: a tejet majdnem forrásig melegítik, lehűtik, majd a megfelelő bakrétiumtörzsek biztosításához (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) egy korábbi Skyr-adaggal, illetve oltóval oltják. Öt órán át fermentálják, majd lehűtik, pasztörizálják és lecsepegtetik (kicsavarják). Értékes tápanyagtartalmú: gyakorlatilag nem tartalmaz zsírt, cserébe magas a fehérjetartalma.
Mikor vegyem
Bármikor
hogyan tároljam
Hűtőben
100g Skyr
fehérjetartalom
11 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
4 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
80 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
11 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
80 mg
szénhidrát
cukor
4 g
vitaminok