Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos kakaó kicsit másképp

Habos kakaó kicsit másképp
Habos kakaó kicsit másképp
4 perc / előkészület: 2 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a "kicsit" már lehet, hogy nagyon! A hozzávalókat elnézve akár "zabos kakaónak" is nevezhetném... Ilyen módon mindig az éppen otthon lévő pehelyből szoktam "tejet" csinálni, a legkülönfélébb ízesítésben. Én általában nem szoktam megszűrni, de lehet, hogy valakit zavar a benne lévő rostmennyiség.
És ez tuti friss, nem állt hetekig, hónapokig az üzletek polcán; és nem elhanyagolható indok, hogy fillérekbe kerül.
A kakaó tetejére megpróbáltam felverni a zabtejszínt, de valamit biztosan nem jól csináltam, mert csak közepesen kemény hab lett belőle. Mindenesetre nagyon finom volt.


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felteszem forrni, és közben a turmixba teszem a hozzávalókat.
  2. Ha a víz felforrt, akkor ráöntöm és jó alaposan összeturmixolom.
    Ennyi az egész!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 255
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
fogás: ital

receptkategóriák

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b_szilvia
b_szilvia Sat, 2014-08-09 18:16

A hab a tetején is zabtejszínből van? Esetleg van valami ötleted növényi tejhab készítésre? A válaszod előre is köszönöm!

azaki
azaki Sat, 2012-02-25 02:43

Kedves Zederta!

Megkérdezhetem, hogy a zabtejszínt hogy készíted?Miből mennyi kell bele, hogy ne kelljen kísérleteznem :)Köszi a választ!

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2012-03-03 18:44

kedves Azaki!
hát a zabtejszínt bizony boltban vásároltam. sajna nem tudom, hogy otthon is elő lehet-e állítani.
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-02-12 17:45

Bocsi elefelejtettem az e-mail címet:kingacsukran@freemail.hu

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2009-02-12 22:25

szia Kinga!
hát gyakorlatilag az ízesítése a kakaó, amúgy hasonlít a boltban kapható zabitalhoz.
illetve annál sokkal jobb! mert friss, és tényleg nincs benne semmi nem belevaló.
üdv.
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-02-12 17:43

Biztos finom lehet,de a kakaó az ugyan úgy készül mint az összes többi?

Léccives válaszolj az e-mail címemre ha lehet!!!

Előre is köszönöm

101
zabpehely 3 ek
víz 6 dl
méz 2 teáskanál
vaníliás cukor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
1 csipet
zabtejszín 4 ek