Zöldtea: varázslatos és sokoldalú

Szereted a kellemes, zöld, egyszerre kesernyés és édeskés teát? A zöldtea már nemcsak a távol-keleten, hanem hazánkban is igen népszerű, hiszen nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is!

Meghosszabbítja az életed!

Hazájában, Kínában, a zöldteáról azt tartják, hogy meghosszabbítja az életed, ha minden nap megiszol belőle egy csészével! Egyes kutatások szerint a benne lévő antioxidánsok a rák megelőzésében és gyógyításában is hatásosak lehetnek. Sőt a zöldtea hatóanyagai a szív- és érrendszeri panaszokat is enyhítik. Magas ásványianyag- és vitamintartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, és sokkal hatásosabb, mint a feketetea vagy a kávé, ha extra adag energiára van szükséged.

Ízes és illatos

Nemcsak kortyolgatni, hanem szagolgatni is élmény! A zöldtea illóolajokban is gazdag, ennek köszönheti különleges íz- és illataromáját. Ha neked mégis túl intenzív az egyszerre édeskés, egyszerre kesernyés, jellegzetes zöldtea íze, az üzletek polcain már epres, barackos vagy citromos, filteres zöldek közül is válogathatsz. És persze ízesítheted kedvedre cukorral, mézzel, sztíviával és friss citromlével is.

Édesítsd a teát is sztíviával! >>

Zöldtea-szertartás

Egy csésze gőzölgő zöldteával ücsörögni, relaxálni a nappaliban, az erkélyen vagy a teraszon, maga a nyugalom. A pihentető élményt akkor se hagyd ki, ha a hideg miatt kabátot kell venned vagy egy pokrócba burkolóznod. A tea majd garantáltan átmelegít, az íz, az illat és az élmény mindenért kárpótol! Egyszerűen csak meditálj a gőzölgő teában gyönyörködve, élvezd az illatát, és hagyd, hogy a belőle áradó melegség a bensődet is életre keltse. Adj magadnak minden reggel 15 percet a saját teaszertartásod megrendezésére, amikor senki sem háborgat, és sokkal szebben indul a napod, kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb leszel, mint máskor. Namaste!

Őszindító egészségturmixok >>

NoSalty-tipp: Így készíts zöld teát! Akár filtert, teafüvet vagy zöldteaport, azaz matchát használsz, soha ne lobogó, forró vízzel öntsd le! Először forrald fel a vizet, majd hagyd kicsit hűlni, fajtától függően, a csomagoláson található leírás szerint 75-80 fokos vízzel öntsd „nyakon” a tealeveleket. A teafüvet ízlés szerint néhány percig hagyd ázni, minél tovább áll a zöldteád, annál erőteljesebb, kesernyésebb lesz az aromája.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?