Zöld utat az egytálételeknek!

A zöld szín mindig kellemes látványt ad az ételeinknek, friss zöldfűszerekkel és tavaszi zöldségekkel pedig bármelyik hétköznapi egytálétel ízletesebbé és izgalmasabbá válik.

Mi adja meg egy fogás jellegzetességét, karakterét? Elsőre azt mondanánk, hogy az az alapanyag, amelyik a legnagyobb mennyiségben található benne, pedig sokszor épp a legkisebb alkotóelem nyomja rá bélyegét. Így van ez az alábbi válogatásban szereplő receptekkel is. Függetlenül attól, hogy épp a rizs, a burgonya, a kukoricadara vagy a lencse dominál, egy kis tavaszi zöldfűszer vagy szezonális zöldség dönti el, hogy megelégedéssel dőlünk-e hátra az ebéd végén.

  1. 1.

    Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett

  2. 2.

    Cukkini fasírt 5. - vegán

  3. 3.

    Bolognai lencse

  4. 4.

    Provence-i rakott burgonya

  5. 5.

    Zöldspárgás-borsós rizottó tonhallal

  6. 6.

    Fokhagymás zöldséges frittata

  7. 7.

    Pármai padlizsán

  8. 8.

    Spenótos-paradicsomos polenta

  9. 9.

    Bazsalikomos-mentás bulgur

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek