Készíts otthon, könnyedén és olcsón zabtejet

A növényi tejek nem éppen olcsók, de szerencsére otthon is elkészítheted őket, ráadásul sokkal kevesebb pénzből, és meglepően gyorsan!

A növényi tejek remek alternatívák lehetnek azoknak, akik tejallergiával vagy laktózintoleranciával küzdenek, illetve a vegánoknak, akik nem fogyasztanak állati eredetű tejet (sem). A növényi tejek azonban nem éppen a legolcsóbbak boltban., milyen szerencse, hogy akár otthon is elkészíthetők. Jöjjön az egyik legkönnyebb verzió, a zabtej, melyhez csupán két hozzávalóra lesz szükséged!

Készíts otthon könnyedén és olcsón zabtejet

Hozzávalók a zabtejhez:

  • ½ vagy 1 bögre zab
  • 1 liter víz

Így készül a zabtej:

Öntsd bele a vizet a turmixgépbe, add hozzá a zabot, majd pürésítsd őket össze maximum 30 másodpercig.

Ezután vegyél elő egy szűrőzsákot, amibe öntsd bele a keverékedet, majd szűrd le a zabtejedet.

Öntsd át egy üvegbe, ebben akár három napig is tárolhatod a hűtőben. Ha azt veszed észre, hogy a víz és a zab kezd elválni egymástól, csak rázd össze.

Ha úgy érzed, hogy egy kicsit kesernyés, akkor nyugodtan rakhatsz bele egy kevéske édesítőszert is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több a növényi tejekről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...