"Végy egy csomag leveles tésztát!"

A leveles tészta az egyik legsokoldalúbb alapanyag, főleg azóta, hogy fagyasztva, is kapható - gondos válogatás után nem is rossz minőségben (mindig olvassuk el a címkét).

Szilvapogácsa

A Közel-Keletről származik, ha igazak a hírek, viszont óriási meló házilag előállítani, rétegezni, vajazni… ugyanakkor persze semmihez sem hasonlítható élmény. Én annak a pártján vagyok, hogy nyugodtan vegyünk készen: ha nem mesterséges adalékokkal agyonpumpált termékről van szó, akkor már nagy baj nem lehet.

Almarózsa

Az almákat megfőzni, majd alaposan fűszerezni kell és beletekerni a leveles tésztába: nem mondom, hogy kétperces művelet és gyanús, hogy párszor akár szét is eshet a tekercsünk, de próbálkozzunk újra: előbb-utóbb sikerülni fog, a vendégek elismerő szavait pedig kárpótolnak majd.

Gyors lekváros levél

Ha azt gondoltad, a kedvenc lekváros táskádat csak a pékségben tudják úgy elkészíteni, ahogyan megszoktad, akkor eláruljuk, hogy semmi akadálya a gyors, (!) házi elkészítésnek. Leveles tészta és sütésálló lekvár kell, ami helyett én házi körtedzsemet használnék.

Spenótos-ricottás lepény

Dacota sörkorcsolyának szánta ezt a sajtos-spenótos csodát: valamiért a paraj mindig remek kombinációt alkot bármilyen, karakteres sajttal, itt egyszerre háromféle is kerül mellé. Legyen szó tészta- vagy húsételről, ez a kombináció akkor is működik, akárcsak ebben az esetben, természetesen leveles tésztával.

Krémes torta

Ez inkább hétvégi, netán születésnapi recept, amikor is leveles tésztából sütünk tortát, és nem is akármilyet! Javaslom a bio pudingport vagy a saját főzésű pudingot, ezt kell majd a kisült tésztalapok közé kenni és szeletelni - aprólékos munka, de a végén hmmm… nagyon finom tortát kapunk.

Még több recept leveles tésztára >>

Kapros-tökös-túrós lepénytorta

Ez a viszonylag semleges ízű, túrós lepénytorta nagyon finom, és jó opció arra az esetre, ha a nyárról felhalmozott rengeteg tökkel nem tudnál mit kezdeni.

Az Egyből 5 korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek