Véget ért a 90 napos életmódváltás. Összefoglaló!

Az elmúlt 3 hónapban rengeteg tapasztalatot szerzett Gabi, a WMN szerkesztője. Biztos vagyok benne, hogy jó úton halad. Én sok siker kívánok neki!

Gabi, a WMN olvasószerkesztője elérkezett a 90 napos életmódváltó programjának végéhez. Eheti bejegyzését az elmúlt 3 hónap tapasztalatairól itt olvashatjátok:Az erő velem volt - Egy életmódváltás őszinte története: itt a vége!

Egyre könnyebb és könnyebb

A Gabi által leírtakkal összhangban - és saját tapasztalataim is azt igazolják - , hogy kb. 2-3 hónap kell ahhoz, hogy fejben átálljunk az új, a megfelelő étrenden és a rendszeres fizikai aktivitáson nyugvó életmódra. Ez persze nem jelenti azt, hogy innentől minden magától megy majd, fejben nagyon ott kell lenni ez után is, még egy jó darabig.

90 nap arra elég, hogy:

 • lássuk az első eredményeket, ezzel erősítsük a motivációnkat,
 • megtanuljuk az alapokat az étrend és a mozgás terén, és ha fegyelmezettek voltunk, akkor már sikerült ezeket a mindennapi életünkbe is beillesztenünk,
 • megtanuljuk összeegyeztetni a hétköznapjainkat az új életünk elemeivel,
 • felismerjük azokat a helyzeteket, amelyekben korábban a könnyebb utat választottuk - az egészségünk kárára -, és megtanuljuk ezeket elkerülni, nem bedőlni a csábításnak (pl. nincs időm reggelit készíteni, majd beugrom útközben a pékségbe),
 • hozzászoktassuk a családunkat és környezetünket az új napi ritmusunkhoz, és elfogadtassuk velük, hogy attól még ugyanazok maradunk, akik korábban voltunk, de - ahogy Gabi írásában is olvashatjuk -, energikusabbak, vidámabbak.

Remélem minden olvasónknak sikerült inspirációt szerezni Gabi történetéből, és azt is, hogy étrendi tanácsaimmal én is segíthettem.

Kívánom Gabinak, hogy hosszú távon is fenn tudja tartani új életmódját, hogy ezentúl döntéseinek hátterében fontos tényezőként szerepeljen a saját egészsége. Egyúttal gratulálok neki az eddig elért eredményekhez és az eltökéltséghez. Tőlem búcsúzóul egy, a kedvenc receptjeimből összeválogatott - természetesen az új életmódjába beilleszthető - rövid kis receptlistát "kap".

Kedves Gabi, fogadd szeretettel!

 1. 1.

  Csípős-fűszeres édesburgonya-leves

 2. 2.

  Csicseriborsós-sütőtökös-céklás saláta

 3. 3.

  Lazacos kedgeree

 4. 4.

  Vöröslencse-főzelék citromos húsgolyókkal

 5. 5.

  Spenótos serpenyős csirke

 6. 6.

  Meleg quinoasaláta

 7. 7.

  Meggyes-joghurtos-diétás sütemény

Ha szeretnéd jobban megismerni Gabi történetét, akkor az életmódváltásához kapcsolódó korábbi cikkeinket itt találod:

 1. 90 napos életmódváltó napló - élőben!
 2. Itt az életmódváltás első kihívása!
 3. Az életmódváltás klasszikus mumusai
 4. Már 3 hete tart Gabi életmódváltása!
 5. Önkiszolgáló étterem: lehet jól választani?
 6. Vedd fel a harcot a cukorfüggőséggel!
 7. Nem olvasod a termékcímkéket? Pedig kellene!
 8. Unod a salátákat? Inkább légy bátran kreatív! Megéri!
 9. Mennyit egyek, ha fogyni szeretnék?
 10. Állítsd a mélyhűtőd fogyókúrád szolgálatába!
 11. 19 tuti desszert szénhidrátdiétához
 12. Anya fogyókúrázik. Ez jó, de mit egyen a család?
 13. Életmódváltás 90 nap alatt - pipa. De hogyan tovább?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.