Tulajdonképpen minden leves lehet vegán leves, ha nagyon akarjuk: a füstölt hús helyébe léphet tofu, a kolbász helyébe szejtán, hüvelyesek és egyéb zöldségek vehetik át a csirke- és marhakockák helyét, szójaszósz és sörélesztőpehely ízesítheti a levet, ha az nagyon vizes lenne. Persze nem kell ám ennyit szenvedni egy vegán levesért, hisz’ úgysem fogja a növényi utánzat ugyanazt az eredményt adni – a kínlódás helyett maradjunk azoknál a fogásoknál, amelyek tényleg finomak lesznek állati élelmiszerek nélkül: nézzük, melyek ezek!
Nézd meg galériánkban, mely levest érdemes vegánná tenni, és melyiket nem!





Receptek a kísérletezéshez:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több segítő cikk a Veganuár idejére: