Boltvezetők tippjei a stresszmentes ünnepi vásárlás érdekében

Minden decemberben, ahogy közeledünk az év vége felé, egyre nagyobb nyomás helyeződik ránk – akár akarjuk, akár nem. Ezekkel a szakértői tippekkel azonban megúszhatjuk az agyvérzést.

A vásárlás, tervezés és rohangálás kimerítő feladatai elvehetik a kedvünket az ünnepléstől, amikor igazából a karácsony még el sem kezdődött. A nagy nap(ok) felé vezető hetekben tömeg, hosszú sorok és üresedő polcok várnak ránk a boltokban. Azonban néhány okos tippel elkerülhetjük az idegeskedést: most boltvezetők ötleteit olvashatjuk a stresszmentes ünnepi vásárláshoz.

Boltvezetők tippjei a stresszmentes ünnepi vásárlás érdekében / Fotó: Igazából szerelem/Universal Pictures

Vásároljunk a hét elején!

Persze az is fontos, hogy ne hagyjunk mindent az utolsó hét utolsó napjára, de azt is érdemes figyelembe venni, hogy konkrétan melyik napon megyünk el a boltba. Ugyanis sokat számíthat abból a szempontból, hogy miből mennyit találunk a polcokon.

A boltvezetők szerint a hét első három napjában menjünk vásárolni, mert ilyenkor biztos kapható lesz a legtöbb termék.

Vásároljunk előre!

Valószínűleg nem fogjuk tudni elkerülni, hogy többször kelljen a boltba mennünk, még a legkomolyabb tervezéssel sem. De ez nem is baj, szükség is lesz több bevásárlókörútra, azért, hogy minden friss maradjon karácsony estéjére.

Ha többször megyünk a boltba, legalább azzal tudunk tervezni, hogy mit mikor veszünk meg. December elején a tartós élelmiszereket és alapanyagokat szerezzük be: liszt, cukor, tészta, gabonák, fagyasztható ételek.

Majd, amikor már közeledünk az ünnephez, akkor vegyünk meg minden romlandót: tejterméket, húst, halat és a zöldségeket, gyümölcsöket. Így biztos nem felejtünk el semmit, és nem kell semmit kidobnunk, kétszer megvennünk.

Ellenőrizzük az akciókat!

A boltvezetők szerint érdemes figyelemmel kísérni az áruházak akcióit és promócióit. Ilyenkor gyakori, hogy külön ünnepi újságot, szórólapot is kiadnak a boltok, ezeket is lapozzuk át, hátha találunk benne valami hasznosat.

Persze ne nehezítsük meg a dolgunkat azzal, hogy beleesünk az impulzusvásárlás csapdájába, továbbra is csak azt tegyük a kosárba, amire tényleg szükségünk van.

Tervezzük meg a menüt!

Ha tudjuk előre, hogy mit szeretnénk az ünnepi asztalra tenni, biztosan elkerülhetjük a felesleges, céltalan köröket a sorok között, ráadásul a pénztárcánk is vastagabb marad.

Így nem lesz stresszes a bevásárlás

Amikor megvan a menü, ellenőrizzük az otthoni készleteket, és csak azt hozzuk el a boltból, ami tényleg kell. Ellenőrizzük azt is, hogy nem jártak-e le a kamrában tárolt élelmiszerek, alapanyagok, fűszerek.

Nyugodtan kérjünk segítséget!

Ebben az időszakban nemcsak a vásárlók, de a dolgozók is egy fokkal stresszesebbek, ezért lehet, hogy hezitálva közelítjük meg őket a kérdéseinkkel. A boltvezetők szerint azonban nyugodtan kérjünk segítséget a dolgozóktól.

Ezzel mi is kevesebb időt tölthetünk el a boltban, és biztos mindent megtalálunk majd.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Igazából szerelem/Universal Pictures


Készüljünk együtt az ünnepekre:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek