Megérezheti a pénztárcánk az idei szaloncukor-vásárlást

Némi meglepetés érheti majd a boltba látogatókat, ha a szaloncukorért és a csokimikulásért nyúlnak, ugyanis áremelkedés várható a karácsonyi édességek piacán.

Drágul a csokimikulás, és más ünnepi nyalánkságokra is hasonló sors vár az előrejelzések szerint. Az áremelkedés okai között az alapanyagok beszerzési költségének növekedése, az ellátási nehézségek és az energiapiaci válság is megtalálhatóak. Jó hír viszont, hogy a csokimikulások és a szaloncukrok kínálata és minősége nem változik majd.

Megérezheti a pénztárcánk az idei szaloncukor-vásárlást

Emelkedő árak

Az elmúlt időszakban több olyan nemzetközi folyamat is hatással volt az élelmiszeriparra, amelyek mind áremelkedéssel jártak a fogyasztói oldalon. Az édességek piacán sincs ez másképp: a karácsonyi csokoládék is drágulni fognak.

Egyrészt az alapanyagok beszerzési ára is nőtt, de más termelési tényezőkre is többet kell költeniük a gyártóknak.

Annyi szerencsénk van, hogy idén ennek még nem fogjuk durván megérezni a következményét, a jelentősebb áremelkedés majd jövőre fog beköszönteni.

Vásárlói igények

A magyarok továbbra is nagy lelkesedéssel vásárolnak szaloncukrot és más édességeket, a kereslet töretlen maradt. Érdekes újdonság, hogy a kínálatban egyre több a bio, organikus és vegán termék.

Persze a hagyományos ízek veretlenek maradnak: a Magyar Édesség­gyártók Szövetsége által végzett felmérésből kiderült, hogy a magyarok kedvence idén is a zselés szaloncukor.

A szezonra várva

Ilyen körülmények között az édességgyártók várakozásai nem olyan borúsak a szezonnal kapcsolatban: arra számítanak, hogy 8 millió csokifigura és 3500 tonna szaloncukor fog a kosarakba kerülni.

Forrásunk volt.


Hírek, újdonságok és érdekességek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek