bevásárlás

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

Így bizonyosodhatsz meg róla, hogy a kedvenc kofád valóban termelői...

Egyre nagyobb hangsúly kerül a tudatos vásárlásra, mindannyian szeretnénk tudni, hogy ami az asztalunkra kerül, honnan származik, és hogyan termesztették. Egy szupermarketben az ember talán könnyebben tájékozódik, mint a piacon, ahol nem olyan egyszerű megállapítani, hogy az adott zöldség vagy gyümölcs termelői áru-e vagy megegyezik a bolti kínálattal. Ennek próbáltam most utánajárni, jöjjenek a válaszok.

Lakos Benedek

Még több hazai terméket és új munkahelyeket hoz az ALDI...

Biatorbágyon épített új hűtőraktárat az ALDI, amit a település polgármesterével együtt június 24-én adott át a cég magyarországi vezetése. A 8800 négyzetméter alapterületű raktár várhatóan több mint 50 új munkahelyet teremt majd Biatorbágyon. Ráadásul a magyar élelmiszerek aránya is nőni fog a bolt polcain: a nagyobb választék hatással lesz a látványpékségekre és a hűtőpultokra is.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek