Tudjuk, mit főzöl be idén nyáron!

Június első hete van, ez azt jelenti, jön a nyár és a befőzőszezon. Itt van 20 tipp, hogy az év hátralévő részében mindig tele legyen a kamrapolc!

Most hogy este kilenckor még világos van, és egyre több a zöldség és gyümölcs a piacokon, nehéz elképzelni, hogy az ősz újra eljön majd, és nem juthatunk nap mint nap friss finomságokhoz. Úgyhogy irány a piac, szerezd be frissen, amit lehet, mosd át az üres üvegeket, és nyisd meg az idei befőzőszezont! Ha pár barátnőt vagy rokont is beszervezel, még egy jó beszélgetéssel is egybekötheted az idei befőzést.

  1. 1.

    Ribizliszörp és lekvár

  2. 2.

    Meggyes cseresznyedzsem

  3. 3.

    Levendulás őszibarackbefőtt

  4. 4.

    Szirupos-darabos eperlekvár

  5. 5.

    Ribizlilekvár

  6. 6.

    Köcsögös szilvalekvár - sütőben

  7. 7.

    Rumos szilvalekvár

  8. 8.

    Cseresznyebefőtt 3. - változatok télire

  9. 9.

    Chilis-sós citrom

  10. 10.

    Cukrozott szilva nyersen - télire

  11. 11.

    Alma-sárgabarack vegyes lekvár

  12. 12.

    Sárgabaracklekvár ahogy Pannika készíti

  13. 13.

    Japánbirs lekvár

  14. 14.

    Nyersen készült csipkebogyólekvár és -üdítő

  15. 15.

    Vérszilva lekvár

  16. 16.

    Citromos-mentás sárgabarack dzsem

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?