Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás őszibarackbefőtt

Levendulás őszibarackbefőtt
Levendulás őszibarackbefőtt
33 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ötlet a júliusi NLKonyhából.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat pár pillanatra lobogó vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, így könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.
  2. Kimagozzuk, negyedekbe vágjuk.
  3. Közben elkészítjük a szirupot: 1 liter vizet 40 dkg cukorral felforralunk.
  4. A forró szirupban (a barack érettségétől függően) pár percig főzzük a barackokat, szűrőkanállal kiszedjük, sterilizált üvegekbe töltjük, rászűrjük a szirupot, beledugdossuk a levendulavirágokat (üvegenként 2-3 ágacskát), celofánt teszünk a fedő alá, lezárjuk.
  5. Egy pillanatra fejtetőre fordítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 499
elküldve: 4
receptkönyvben: 225
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, fűszerek házilag, kompót

egyéb elnevezések

őszibarackbefőtt levendulával, levendulás barackkompót, őszibarackkompót levendulával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

527
őszibarack 1.5 kg
cukor 40 dkg
víz 1 l
levendula 6 db