r
Nosalty Logó

Levendulás őszibarackbefőtt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Levendulás őszibarackbefőtt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 527 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2110 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 527 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.3 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 2110 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat pár pillanatra lobogó vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, így könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.
  2. Kimagozzuk, negyedekbe vágjuk.
  3. Közben elkészítjük a szirupot: 1 liter vizet 40 dkg cukorral felforralunk.
  4. A forró szirupban (a barack érettségétől függően) pár percig főzzük a barackokat, szűrőkanállal kiszedjük, sterilizált üvegekbe töltjük, rászűrjük a szirupot, beledugdossuk a levendulavirágokat (üvegenként 2-3 ágacskát), celofánt teszünk a fedő alá, lezárjuk.
  5. Egy pillanatra fejtetőre fordítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18234
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 16.

Receptkategóriák

Ötlet a júliusi NLKonyhából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!