Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Top 15 ízpárosítás lekvárokhoz

Almát bármilyen lekvárhoz tehetünk, ízben nem nyom el csak textúrában gazdagít más gyümölcsöket. De mit mivel párosíthatunk még?

Citrommal savanyíthatunk, almával tompíthatunk, bodzával érdekesebbé tehetjük a lekvárok ízét. Chilivel, rozmaringgal, bazsalikommal egy fűszeres plusz ízt adhatunk az üvegbe rejtett gyümölcsöknek. A legizgalmasabb eredményt pedig egy kevés csokoládé hozzáadásával érhetjük el, erre is mutatunk példákat. Szemezgessetek alábbi összeállításunkból kedvetekre!

Almás bodzalekvár Gizitől

A bodza bogyó színe, az alma textúrája, a citrom fanyarsága és a fahéj különleges íze teszi tökéletessé ezt a lekvárt, kötelező kipróbálni!

Bodzás fehércsokis málnalekvár

Bodzát málnához is tehetünk, cukor helyett pedig fehér csokoládét használjuk az édesítéshez.

Csokis meggylekvár

Csoki meggyel és némi konyakkal, valódi bonbon íz!

Fehér csokoládés málnalekvár

Csodás, ahogy egy tábla fehér csokin a piros liofilizált málnadarabkák festenek, ezt az ízkombinációt üvegbe is zárhatjuk.

Kivilekvár csokival

Az olaszok tudnak valamit, ez a kivilekvár is nagyon ígéretes.

Cukormentes baracklekvár főzés nélkül

Banánnal édesített őszibaracklekvár – cukor és főzés nélkül!

Chilis ananászlekvár

Nem csak amerikai palacsintához, húsokhoz is kitűnő a chilis ananászlekvár.

Klementin dzsem gyömbérrel

Bármilyen citrusfélének jól áll a gyömbér, ebbe szegfűszeg is került még!

Sárgadinnyelekvár citrommal

Nem, nem a citrom a különlegesség ebben a lekvárban. A vanília bolondítja meg teljesen!

Narancsvirágos grapefruitlekvár

Igazi lédús, nyári spanyol grapefruit üvegbe zárva, a készítője szerint kihagyhatatlan és mi is így gondoljuk ezt!

Almás-gyömbéres rebarbaradzsem

...és a rebarbara ki ne maradjon, róla ódákat zenghetnénk!

Banános-eperlekvár

Banán és eper, nem csak turmixban érzik jól magukat együtt!

Rozmaringos birsalmalekvár

Ezt a receptet most sima almával próbáljuk ki, vigyázat, biztos kevesebb cukor kell hozzá!

Triple Sec-es almalekvár

Fahéj, szegfűszeg, na, és egy kevés triple sec ez adja meg a valódi varázsát az almalekvárnak.

Levendulás eperlekvár

Jaj, és ha még kaptok epret, főzzétek be levendulával, a legcsodásabb párosítás!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!