Top 15 ízpárosítás lekvárokhoz

Almát bármilyen lekvárhoz tehetünk, ízben nem nyom el csak textúrában gazdagít más gyümölcsöket. De mit mivel párosíthatunk még?

Citrommal savanyíthatunk, almával tompíthatunk, bodzával érdekesebbé tehetjük a lekvárok ízét. Chilivel, rozmaringgal, bazsalikommal egy fűszeres plusz ízt adhatunk az üvegbe rejtett gyümölcsöknek. A legizgalmasabb eredményt pedig egy kevés csokoládé hozzáadásával érhetjük el, erre is mutatunk példákat. Szemezgessetek alábbi összeállításunkból kedvetekre!

  1. 1.

    Almás bodzalekvár Gizitől

  2. 2.

    Bodzás fehércsokis málnalekvár

  3. 3.

    Csokis meggylekvár

  4. 4.

    Fehér csokoládés málnalekvár

  5. 5.

    Kivilekvár csokival

  6. 6.

    Cukormentes baracklekvár főzés nélkül

  7. 7.

    Chilis ananászlekvár

  8. 8.

    Klementin dzsem gyömbérrel

  9. 9.

    Sárgadinnyelekvár citrommal

  10. 10.

    Narancsvirágos grapefruitlekvár

  11. 11.

    Almás-gyömbéres rebarbaradzsem

  12. 12.

    Banános-eperlekvár

  13. 13.

    Rozmaringos birsalmalekvár

  14. 14.

    Triple Sec-es almalekvár

  15. 15.

    Levendulás eperlekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek