Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-gyömbéres rebarbaradzsem

Almás-gyömbéres rebarbaradzsem
Almás-gyömbéres rebarbaradzsem
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez már egy modernebb rebarbaradzsem változat - nagyon izgalmas!
A héjas alma magas pektintartalma és semleges íze dúsítja és sűríti a dzsemet, a gyömbér pedig egy másik dimenzióba visz!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Akár sültekhez is! (Hiszen majdnem chutney!)


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát meghámozzuk, szeleteljük.
  2. Az almát héjastól felkockázzuk (magház nélkül és megmosva persze!).
  3. A gyömbért vékony szeletekre vágjuk.
  4. Először az almakockát tesszük fel főni a cukorral, állandó keverés mellett.
  5. Amikor levet ereszt, botmixerrel összeturmixoljuk.
  6. Hozzáadjuk a rebarbarát és a gyömbért.
  7. Kellő sűrűre főzzük, forrón üvegekbe merjük.
  8. Azonnal lezárjuk az üvegeket. Lapkával vagy celofánnal.
  9. Száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni – legalább 24 óra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 598
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás rebarbaradzsem gyömbérrel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilsarana
Ilsarana Wed, 2013-06-12 21:03

Kedves Harmathy Ildikó!

Isteni ez a rebarbara dzsem!
Annyi lenne viszont a kérdésem, hogy ez így a száraz dunsztban való kihülés után mennyi ideig tartható el?

Válaszát előre is köszönöm

Ilsarana
Ilsarana Thu, 2013-06-13 12:26

Ó, ez nagyon remek. Akkor így megvan mi fog készülni a rengeteg rebarbarából a kert végében :)

Köszönöm szépen!

ifijudit
ifijudit Mon, 2011-10-24 13:50

Múlt héten megcsináltam, tényleg nagyon finom!!!! Az alma íze nagyon jól illik a rebarbarához, a gyömbérről nem is beszélve! :) Köszönjük a receptet!

377
rebarbara 1 kg
alma 1 kg
cukor 1 kg
gyömbér 3 dkg