Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klementin dzsem gyömbérrel

Klementin dzsem gyömbérrel
Klementin dzsem gyömbérrel
65 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek lekvárokat készíteni. A legújabb áldozat a spájzban árválkodó klementin volt. Ja, hogy ez "mandarin"?? Igen, ez az, amit az üzletekben mandarinként árulnak (néha a csomagolás azért elárulja, hogy ez bizony klementin). Éveken keresztül én is mandarinként ettem, de hála az internetnek, művelődtem! :) Leginkább méretében és illatában tér el: nagyobb mint egy mandarin, de egy narancsnál kisebb, a héja vastagabb, keményebb, olyan mint a narancsé, az illata is narancsra emlékeztet inkább, mikor pucoljuk, viszont az íze a mandariné. A végeredmény egy gyümölcsösen édes, nagyon enyhén kesernyés, szegfűszeg illatú napsárga dzsem lett. Igazi téli antidepresszáns, az illata - már mikor a tűzön rotyog - képes elfeledtetni az 1 órás pucolással járó bosszankodást! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A klementineket megpucoljuk, eltávolítjuk róla a hártyákat és a fehér részt, amennyire csak tudjuk. (sajnos ez elég sok időt vesz igénybe, nekem 1 óra kellett hozzá)
  2. A megtisztított gyümölcsöt lábasba rakjuk, hozzáadjuk a befőző cukrot, a citromsavat, a fél citrom levét, a szegfűszeget, és apró lyukú reszelőn hozzáreszeljük a gyömbért.
  3. Óvatosan átforgatjuk, majd felforraljuk, és így zubogva főzzük kb. 5 percig, néha óvatosan átkeverve, hogy a gyümölcs ne törjön nagyon össze.
  4. Ezután előre kiforrázott befőttes üvegekbe kanalazzuk, majd miután lezártuk az üvegeket, 5 percre a tetejére fordítjuk őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 283
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

klementin lekvár, gyömbéres klementin lekvár, fűszeres dzsem klementinből

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

327
mandarin 850 g
befőzőcukor 250 g
citromlé 1 fél citromból nyert
szegfűszeg 6 db
gyömbér 1 cm
citromsav 1 kávéskanál