Top 10 fogyókúrába illeszthető halétel

Testsúlycsökkentés idején a változatos étrend alapfeltétel, hiszen így sokkal könnyebb megtartani a motivációt. Válasszuk például az unalmas csirkemell helyett a halat!

Sok fogyni vágyó lelkesedése múlik el végérvényesen a huszonhatodik csirkemell+saláta ebéd után. Valamiért régóta tartja magát a trend, hogy ez a kombináció vezet a sikeres fogyáshoz, holott szerencsére a jól összeállított testsúlycsökkentő étrend ennél sokkal, de sokkal változatosabb lehet, különösebb kockázatok nélkül.

Nemrég adtam tippeket arra, hogy milyen húst együnk az uncsi csirkemell helyett, de természetesen a húsok helyett választhatunk bátran halféléket is. Igaz, hogy omega-3 zsírsavtartalma csak a tengeri halaknak jelentős, ettől azonban még értékesek az édesvízi halak is - változatosságot biztosítanak, teljes értékű fehérje tartalmuk magas, gyorsan és könnyen elkészíthetőek (igaz, hogy könnyen is romlanak), sokféle fűszerezéssel és ételkészítési móddal párosíthatóak.

Kiválasztottam most nektek 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kcal energia- és 20 g zsír tartalmú halas ételt, fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Citromos-petrezselymes tőkehal

  2. 2.

    Grillezett makréla szósszal

  3. 3.

    Sókéregben sült pisztráng

  4. 4.

    Zellerrel és fokhagymával töltött hal

  5. 5.

    Fűszeres tengeri halragu petrezselymes rizzsel

  6. 6.

    Fóliában sült hal

  7. 7.

    Fogas korianderrel és petrezselyemmel

  8. 8.

    Harcsa stir-fry

  9. 9.

    Ízletes halszeletek Ramonikától

  10. 10.

    Brokkolis-citromos hal csőben sütve

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek