Tök, cukkini, patisszon

Itt a szezonjuk a tökféléknek, amelyek nagyon alacsony energiatartalmuk miatt kiválóan beilleszthetők a fogyni vágyók étrendjébe.

Tök, cukkini, patisszon - eljött a szezonja ezeknek a sokszínű, változatos formájú, zsenge tökféléknek. Rendkívül alacsony energia- és szénhidráttartalmuk miatt nagyon jól beilleszthetők a testsúlycsökkentő étrendbe, hiszen 10 dekájuk energiatartalma mindössze 17-20 kcal (!), szénhidráttartalmuk 3-4 g.

Elkészíthetjük őket levesnek, hagyományos főzeléknek, töltött- vagy rakott zöldségnek, lecsónak, egytálételnek - a változatok sora végtelen. És bár magam is nagyon kedvelem a rántott patisszont, a bundázást és bő zsírban sütést fogyókúránk idején inkább hanyagoljuk, és keressünk más, zsírszegény elkészítési módot.

Kiválogattam nektek 7 darab ételt, amelyek energiatartalma 300 kcal alatt van/adag.Próbáljátok ki őket bátran, irány a zöldséges!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

 1. 1.

  Arab zöldséges serpenyő

 2. 2.

  Patisszonfőzelék

 3. 3.

  Padlizsános cukkinitekercs

 4. 4.

  Tökspagetti mediterrán zöldségmártással

 5. 5.

  Ratatouille a la L'ecsó

 6. 6.

  Grillezett cukkini

 7. 7.

  Alternatív patisszon

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Hogyan tovább, Balaton? – Ez lehet az éttermek sorsa a...

Hiába volt két nagyon jó éve a Balatonnak, az idei nagy nyitás miatt a turisták ismét külföldön nyaralnak, a magyar éttermeket mindeközben a munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság is fenyegeti. Mi lesz az éttermekkel a balatoni vendéglátósok szerint? A Nosalty Hogyan tovább? - című sorozatának új részében erről kérdeztük a szakmabelieket.

Nosalty

További cikkek