r
Nosalty Logó

Padlizsános cukkinitekercs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Padlizsános cukkinitekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3982 micro
Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15927 micro
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkini két végét levágjuk, majd 3-4 mm-es csíkokra vágjuk vízszintesen.
  2. A padlizsánt téglalapokra vágjuk (vízszintesen félbe, majd függőlegesen téglalapokra - olyan magas legyen egy téglalap, mint amilyen szélesek a cukkinicsíkok).
  3. Sózzuk be a cukkinicsíkok és a padlizsán darabok minden oldalát, majd várjuk meg, amíg levet ereszt.
  4. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, és szeleteljük fel 2-3 mm vastagságú félkarikákra.
  5. Gyújtsuk be a sütőt, és olivaolajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat vagy sütőedényt.
  6. Konyhai papírtörlővel itassuk le a cukkinicsíkokról és a padlizsán darabokról a vizet, és kezdhetjük összeállítani a tekercset.
  7. Kiterítjük a cukkinit, arra a sonkát, majd az egyik szélen egymásra halmozunk padlizsánt, hagymát és ismét padlizsánt.
  8. A padlizsános oldalról indulva szorosan feltekerjük.
  9. A tekercs oldalát fogpiszkálóval vagy grillnyárssal megtűzzük, az olivaolajjal kikent tálra tesszük, és lefedjük alufóliával.
  10. 25 percig sütjük alufólia alatt, majd 15-20 percig alufólia nélkül (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a padlizsán is megsült-e).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6855
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 27.

Ajánló

A sütési idő függ a padlizsán méretétől is. Lehet még beletenni más zöldségeket is (pl. gombát, sárgarépát). Jól illenek hozzá a friss fűszernövények, lehet bele tekerni pl. bazsalikomot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Padlizsán és cukkini időszakban sűrűn előforduló előétel nálunk a paradicsomos-pestos változat, éppen ezért most valami újdonságot szerettem volna kipróbálni ezzel a két összetevővel. Nem csalódtam, ismét nagyon finom változattal bővült a házi étlap, ráadásul korlátlan a variációk száma, biztosan ki fogom próbálni gomba, sárgarépa "töltelékkel" is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek