A nuggets, ami sosem látott csirkét, mégis ugyanolyan finom

Olyan nuggets-utánzatot sütöttünk hús nélkül, hogy megáll az ész. Abszolút nem hiányzott belőle a hús, szóval ha vegánként hiányzik néha a junkfood és a régi kedvenc csirkés kajáid, vagy csak szeretnél kicsit tudatosabban táplálkozni, próbáld ki!

Ezektől a tofunuggetsektől (ha vevők vagytok rá) eldobjátok az agyatokat! Hihetetlenül ropogósak, ízesek, és tökéletesen hajaznak ez eredetire, ráadásul még gluténmentesek is! Tényleg nagyszerűek és pofonegyszerűek, függetlenül attól, hogy milyen étrendet követtek: a tofut csak gyorsan feldaraboljuk, majd fűszeres lisztbe forgatjuk (triplán), és ropogósra sütjük. Mártogassuk kedvenc szószunkba, ketchupba, barbecue-szószba vagy ranch öntetbe. Nem húsevők, ezt a receptet kötelezően vegyétek fel a repertoárotokba, imádni fogjátok!

A végeredményből egyáltalán nem fog hiányozni a hús, hiszen alapból nem a hús ízét szeretjük, hanem azt, ahogy ízesítjük. Ennek a tofunuggetsnek is ez a lényege, és igazából csak az állag az, ami kicsit különbözik az eredetitől.

Tipp: a kész bepanírozott falatokat remekül lehet fagyasztva tárolni, érdemes betárazni belőlük!

Hozzávalók:

tofu, kukoricaliszt, csicseriborsóliszt, só, bors, fokhagymapor, hagymapor, füstölt pirospaprika, hideg víz, lenmagliszt, agávészirup (elhagyható), napraforgóolaj a sütéshez

A tofunuggets hozzávalói – teljes RECEPT ITT!

Elkészítés

A panírhoz egy kis fém keverőtálban a lenmaglisztet kikeverjük a vízzel, sóval és agávésziruppal. Félretesszük picit állni, ez lesz a tojáshelyettesítőnk. Egy másik tálban összekeverjük a kétféle lisztet a fűszerekkel.

Tofunuggets – RECEPT ITT!

A tofut nagyobb falatnyi (nuggets nagyságú) darabokra vágjuk, majd papírtörlővel és konyharuhával picit leitatgatjuk róluk a felesleges nedvességet. Ez azért kell, hogy ne ázzanak el és dobják le a panírt. A tofudarabokat először megforgatjuk a lisztes keverékben, ezután belemerítjük a lenmagos tojáshelyettesítőbe, majd még egyszer a lisztbe. Ezt a folyamatot minden darabnál megismételjük.

A bepanírozott falatkákat egy tálra helyezzük, és mélyhűtőbe tesszük 20-30 percre dermedni, majd még egyszer bepanírozzuk őket.

Ezután még egyszer megforgatjuk a lenmagos keverékben, és utána a lisztben. Bő, forró napraforgóolajban 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Sült burgonyával vagy káposztasalátával és a kedvenc szószunkkal tálaljuk. Isteni!

Íme a kész tofunuggets – RECEPT ITT!

A tofunuggets teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept, videó és fotók: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a finomságokat is próbáld ki:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...