A nuggets, ami sosem látott csirkét, mégis ugyanolyan finom

Olyan nuggets-utánzatot sütöttünk hús nélkül, hogy megáll az ész. Abszolút nem hiányzott belőle a hús, szóval ha vegánként hiányzik néha a junkfood és a régi kedvenc csirkés kajáid, vagy csak szeretnél kicsit tudatosabban táplálkozni, próbáld ki!

Ezektől a tofunuggetsektől (ha vevők vagytok rá) eldobjátok az agyatokat! Hihetetlenül ropogósak, ízesek, és tökéletesen hajaznak ez eredetire, ráadásul még gluténmentesek is! Tényleg nagyszerűek és pofonegyszerűek, függetlenül attól, hogy milyen étrendet követtek: a tofut csak gyorsan feldaraboljuk, majd fűszeres lisztbe forgatjuk (triplán), és ropogósra sütjük. Mártogassuk kedvenc szószunkba, ketchupba, barbecue-szószba vagy ranch öntetbe. Nem húsevők, ezt a receptet kötelezően vegyétek fel a repertoárotokba, imádni fogjátok!

A végeredményből egyáltalán nem fog hiányozni a hús, hiszen alapból nem a hús ízét szeretjük, hanem azt, ahogy ízesítjük. Ennek a tofunuggetsnek is ez a lényege, és igazából csak az állag az, ami kicsit különbözik az eredetitől.

Tipp: a kész bepanírozott falatokat remekül lehet fagyasztva tárolni, érdemes betárazni belőlük!

Hozzávalók:

tofu, kukoricaliszt, csicseriborsóliszt, só, bors, fokhagymapor, hagymapor, füstölt pirospaprika, hideg víz, lenmagliszt, agávészirup (elhagyható), napraforgóolaj a sütéshez

A tofunuggets hozzávalói – teljes RECEPT ITT!

Elkészítés

A panírhoz egy kis fém keverőtálban a lenmaglisztet kikeverjük a vízzel, sóval és agávésziruppal. Félretesszük picit állni, ez lesz a tojáshelyettesítőnk. Egy másik tálban összekeverjük a kétféle lisztet a fűszerekkel.

Tofunuggets – RECEPT ITT!

A tofut nagyobb falatnyi (nuggets nagyságú) darabokra vágjuk, majd papírtörlővel és konyharuhával picit leitatgatjuk róluk a felesleges nedvességet. Ez azért kell, hogy ne ázzanak el és dobják le a panírt. A tofudarabokat először megforgatjuk a lisztes keverékben, ezután belemerítjük a lenmagos tojáshelyettesítőbe, majd még egyszer a lisztbe. Ezt a folyamatot minden darabnál megismételjük.

A bepanírozott falatkákat egy tálra helyezzük, és mélyhűtőbe tesszük 20-30 percre dermedni, majd még egyszer bepanírozzuk őket.

Ezután még egyszer megforgatjuk a lenmagos keverékben, és utána a lisztben. Bő, forró napraforgóolajban 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Sült burgonyával vagy káposztasalátával és a kedvenc szószunkkal tálaljuk. Isteni!

Íme a kész tofunuggets – RECEPT ITT!

A tofunuggets teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept, videó és fotók: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a finomságokat is próbáld ki:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...