9 zöldség, amiből érdemes tócsnit sütni és 8, amiből nem

A tócsni története a krumplival kezdődött, azonban esze ágában sem volt ott leragadni: a burgonya óta egy sor másik zöldség is csatlakozott a lapcsánkamenethez… mondjuk, lehet, hogy nem mindegyiknek kellett volna.

Persze azt muszáj leszögezni, hogy a tócsi/tócsni/lapcsánka/görhöny eredeti, hamisítatlan és korrumpálatlan verziója bizony burgonyával készül – ettől függetlenül kénytelenek vagyunk, jobb szó hiányában, minden más zöldséges lepényt is a tócsni kalapja alá venni. Sokaknak már ez is sok lehet, mármint maga a tény, hogy mindenféle zöldségekből tócsnik születnek, de jobb azért, ha kicsit megengedőbb, enyhébb kedéllyel állunk a dologhoz… legalábbis egy bizonyos pontig. Hiszen mindennek megvan a határa: nézzük most meg, a tócsnié hol húzódik.

Nézd meg galériánkban a tócsninak alkalmas és kevésbé alkalmas zöldségeket!

Íme, néhány elkészítésre érdemes recept:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp, trükk és tanács:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...