9 zöldség, amiből érdemes tócsnit sütni és 8, amiből nem

A tócsni története a krumplival kezdődött, azonban esze ágában sem volt ott leragadni: a burgonya óta egy sor másik zöldség is csatlakozott a lapcsánkamenethez… mondjuk, lehet, hogy nem mindegyiknek kellett volna.

Persze azt muszáj leszögezni, hogy a tócsi/tócsni/lapcsánka/görhöny eredeti, hamisítatlan és korrumpálatlan verziója bizony burgonyával készül – ettől függetlenül kénytelenek vagyunk, jobb szó hiányában, minden más zöldséges lepényt is a tócsni kalapja alá venni. Sokaknak már ez is sok lehet, mármint maga a tény, hogy mindenféle zöldségekből tócsnik születnek, de jobb azért, ha kicsit megengedőbb, enyhébb kedéllyel állunk a dologhoz… legalábbis egy bizonyos pontig. Hiszen mindennek megvan a határa: nézzük most meg, a tócsnié hol húzódik.

Nézd meg galériánkban a tócsninak alkalmas és kevésbé alkalmas zöldségeket!

Íme, néhány elkészítésre érdemes recept:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp, trükk és tanács:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.