5 zöldség, amiből érdemes pörköltet főzni és 5, amiből nem

Bizony, a pörkölt nem csak húsos lehet: a vegetáriánus magyarok többsége rendszeresen készít zöldséges verziókat. De vajon miből? Akadnak alkalmas és kevésbé jól helytálló zöldségek, ha húsmentesen készítjük a magyar klasszikust? A cikkből kiderül!

A zöldségpörkölt egyesek szerint szentségtörés, holmi utánzat, szomorú ragu, ami a magyaros klasszikus szerepét akarja magára venni, de hús nélkül valahogy mégsem képes rá. Én mindenkinek meghagyom a maga véleményét, azonban húsmentesen étkezőként és alkotóként kénytelen vagyok megvédeni a zöldségpörkölteket… legalábbis némelyiket. Ugyanis nem mindegyik érdemel figyelmet: vannak olyan alapanyagok, amelyek egyszerűen nem működnek pörköltként. Válasszuk el most a két tábort – nézzük meg együtt a sikereket és kudarcokat.

Nézd meg galériánkban az alkalmas és kevésbé alkalmas zöldségpörkölt-alapokat!

Zöldségpörkölt-receptek, amiket 100% érdemes kipróbálni:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több húsmentes tartalom vár:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...