6 fűszer, ami kihozza a zöldségek legjobb oldalát
Persze egy igazán jó alapanyag el tudja vinni a hátán az étel sikerét, ebben azonban szinte mindig segítségére siet a fűszerezés. A zöldségek esetében talán kétszeresen is.
Lakos BenedekPersze egy igazán jó alapanyag el tudja vinni a hátán az étel sikerét, ebben azonban szinte mindig segítségére siet a fűszerezés. A zöldségek esetében talán kétszeresen is.
Lakos BenedekUgyan nem sok terménnyel tudunk a hideg hónapok alatt dolgozni, azt a keveset, ami adott, mégis felhasználhatjuk kreatív módokon. Például az alábbi téli zöldségek és gyümölcsök párosításával.
Lakos BenedekKarácsony előtt járunk pár nappal, ezért arra gondoltunk, hogy az ünnepi nagy evések előtt kímélő zöldséges egytálételeket ajánlunk neked!
NosaltyHa valami könnyedebb köretre vágynál a nehéz karácsonyi fogások mellé, akkor válogass az alábbi isteni zöldségköretek közül! Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyNincs túl sok recept káposztával, ami nem valamilyen köretszerepbe helyezné a zöldséget. Nem használjuk szegényt túl izgalmasan, pedig rengeteg potenciál van benne: ismerjük meg ennek határait az alábbi receptekkel!
NosaltyA zöldségvilág lombos „fái”, a brokkoli és a karfiol ugyan sok mindenben hasonlítanak egymásra, mégsem teljesen ugyanolyanok. Vizsgáljuk meg őket közelebbről: először külön-külön, majd együtt is, hogy megismerjük titkaikat. Segít a Napi Tipp!
Lakos BenedekHa trükkös módokon szeretnénk – esetleg magunkat átverve – több zöldséget enni a mindennapokban, vessünk be olyan furfangokat, mint például a tésztaszószok extra zöldségekkel való ellátása. Nézzük, pontosan hogy is megy ez!
Lakos BenedekMind a nyár, mind az ősz tele van olyan alapanyagokkal, olyan zsenge zöldségekkel, amelyek különféle ízes, fűszeres töltelékekkel tömhetők, sajttal szórhatók, sütőbe tolhatók. Vagy mégsem? Nézzük a sikereket és kudarcokat!
Lakos BenedekTulajdonképpen az egész év alatt találhatunk olyan zöldségeket, amelyeket kivájhatunk, megtölthetünk és megsüthetünk. A lényeg nem is az, hogy mit, hanem sokkal inkább, hogy mivel töltünk meg. Erre nézzünk most pár gyors és egyszerű receptet.
Lakos BenedekPadlizsánnal sütni-főzni elsőre mindig macerásnak tűnhet, azonban a némileg „földönkívüli” gyümölcs(!) több receptben is meglephet minket egyszerűségével, sőt, lustaságával! Lássuk, melyek ezek!
Lakos BenedekA tócsni története a krumplival kezdődött, azonban esze ágában sem volt ott leragadni: a burgonya óta egy sor másik zöldség is csatlakozott a lapcsánkamenethez… mondjuk, lehet, hogy nem mindegyiknek kellett volna.
Lakos BenedekKár lenne csak főzelékfőzésre korlátozni a zsenge nyári tököt: az alábbi cikk bemutat 6 további alternatívát, amivel tényleg maximálisan kihasználhatjuk a nyár kedvenc zöldségét.
Lakos BenedekNyár van, így sanszos, hogy amúgy is bevetjük majd a szezonális padlizsánt a konyhában – persze kérdés, hogyan tesszük majd ezt. A megszokott, talán kissé megkopott módokon, avagy nyitunk új megoldások, új receptek felé is? Legyen inkább az utóbbi!
Lakos BenedekNe csak azért hagyjuk el a fasírtokból a húst, mert ez egy egészségesebb, környezetkímélőbb opció, hanem azért is, mert ilyenkor, a nagy nyári melegben jobban eshet egy-két zöldséges falat.
NosaltyElképesztően finom és elegáns előétel, főétel majd saláta következik, mely bármely télies vendégeskedés során megállná a helyét, sőt, karácsonykor is.
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
NosaltyRácz Jenő nemrég Palik Lászlóék YouTube műsorában vendégeskedett, amiben mesélt 2025-ös évéről, és azt is megtudhattuk, mi akadályozza meg abban, hogy egy gyerekkori álma érdekben lépjen.
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...