6 fűszer, ami kihozza a zöldségek legjobb oldalát
Persze egy igazán jó alapanyag el tudja vinni a hátán az étel sikerét, ebben azonban szinte mindig segítségére siet a fűszerezés. A zöldségek esetében talán kétszeresen is.
Lakos BenedekPersze egy igazán jó alapanyag el tudja vinni a hátán az étel sikerét, ebben azonban szinte mindig segítségére siet a fűszerezés. A zöldségek esetében talán kétszeresen is.
Lakos BenedekUgyan nem sok terménnyel tudunk a hideg hónapok alatt dolgozni, azt a keveset, ami adott, mégis felhasználhatjuk kreatív módokon. Például az alábbi téli zöldségek és gyümölcsök párosításával.
Lakos BenedekKarácsony előtt járunk pár nappal, ezért arra gondoltunk, hogy az ünnepi nagy evések előtt kímélő zöldséges egytálételeket ajánlunk neked!
NosaltyHa valami könnyedebb köretre vágynál a nehéz karácsonyi fogások mellé, akkor válogass az alábbi isteni zöldségköretek közül! Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyNincs túl sok recept káposztával, ami nem valamilyen köretszerepbe helyezné a zöldséget. Nem használjuk szegényt túl izgalmasan, pedig rengeteg potenciál van benne: ismerjük meg ennek határait az alábbi receptekkel!
NosaltyA zöldségvilág lombos „fái”, a brokkoli és a karfiol ugyan sok mindenben hasonlítanak egymásra, mégsem teljesen ugyanolyanok. Vizsgáljuk meg őket közelebbről: először külön-külön, majd együtt is, hogy megismerjük titkaikat. Segít a Napi Tipp!
Lakos BenedekHa trükkös módokon szeretnénk – esetleg magunkat átverve – több zöldséget enni a mindennapokban, vessünk be olyan furfangokat, mint például a tésztaszószok extra zöldségekkel való ellátása. Nézzük, pontosan hogy is megy ez!
Lakos BenedekMind a nyár, mind az ősz tele van olyan alapanyagokkal, olyan zsenge zöldségekkel, amelyek különféle ízes, fűszeres töltelékekkel tömhetők, sajttal szórhatók, sütőbe tolhatók. Vagy mégsem? Nézzük a sikereket és kudarcokat!
Lakos BenedekTulajdonképpen az egész év alatt találhatunk olyan zöldségeket, amelyeket kivájhatunk, megtölthetünk és megsüthetünk. A lényeg nem is az, hogy mit, hanem sokkal inkább, hogy mivel töltünk meg. Erre nézzünk most pár gyors és egyszerű receptet.
Lakos BenedekPadlizsánnal sütni-főzni elsőre mindig macerásnak tűnhet, azonban a némileg „földönkívüli” gyümölcs(!) több receptben is meglephet minket egyszerűségével, sőt, lustaságával! Lássuk, melyek ezek!
Lakos BenedekA tócsni története a krumplival kezdődött, azonban esze ágában sem volt ott leragadni: a burgonya óta egy sor másik zöldség is csatlakozott a lapcsánkamenethez… mondjuk, lehet, hogy nem mindegyiknek kellett volna.
Lakos BenedekKár lenne csak főzelékfőzésre korlátozni a zsenge nyári tököt: az alábbi cikk bemutat 6 további alternatívát, amivel tényleg maximálisan kihasználhatjuk a nyár kedvenc zöldségét.
Lakos BenedekNyár van, így sanszos, hogy amúgy is bevetjük majd a szezonális padlizsánt a konyhában – persze kérdés, hogyan tesszük majd ezt. A megszokott, talán kissé megkopott módokon, avagy nyitunk új megoldások, új receptek felé is? Legyen inkább az utóbbi!
Lakos BenedekNe csak azért hagyjuk el a fasírtokból a húst, mert ez egy egészségesebb, környezetkímélőbb opció, hanem azért is, mert ilyenkor, a nagy nyári melegben jobban eshet egy-két zöldséges falat.
NosaltyTejföl és túró egyszerre? Hát, ez már tényleg sok lesz a jóból! Legyen is: inkább sok, mint kevés, inkább ma egy nagy tepsi túrós sütemény, mint holnap kettő!
NosaltyA meleg tavaszi napokon az utolsó, amire gondolni szoktunk egy nehéz, gyomrot nem kímélő fogás. Mi az ami viszont telitalálat? Egy tavaszi saláta!
NosaltyVégre bazsarózsa vagy pünkösdi rózsa szezon van, ami szebbnél szebb, színpompás és illatos virágokat, no, meg persze a növény gondozásával járó problémákat jelent...
NosaltyIgen, persze, még csak most kezdődött el a május, de ha egyszer ilyen szép idő van, az ember már rögvest fejest ugrana a nyári napfényes boldogságba. Nos, az alábbi egytálételek segítségével ez lehetséges lesz!
A fogyás receptje nem is olyan bonyolult: égess el több kalóriát, mint amennyit beviszel. Na de hogyan tudjuk csökkenteni az étvágyunkat, ha nem szeretnénk koplalni?
A mikroműanyagok sajnos szinte mindenben jelen vannak, így az élelmiszereinkben is. De vajon melyek tartalmazzák a legtöbbet?