Elkészítettük a TikTok sült zabkásáit, óriási epres sütikavalkáddal hoztuk el a nyarat

A múlt héten ismételten fantasztikus dolgokkal foglalkoztunk: gyümölcsből készítettünk ketchupot, megtanítottuk, hogyan készíts tökéletes zöldségalaplevet bármiből, és lerántottuk a leplet a fokhagymáról, mint csodaszerről.

  1. Gyümölcsketchup: cseréld le a paradicsomot friss, nyári ízekre
    1.

    Gyümölcsketchup: cseréld le a paradicsomot friss, nyári ízekre

    Ha a paradicsom sokak szerint gyümölcs, akkor a ketchup tulajdonképpen lekvár. Szóval miért ne főzhetnénk ketchupot más gyümölcsökből is? Egy nagyon egyszerű alapreceptet olvashatunk a cikkben, amiben kedvünkre cserélgethetjük a gyümölcsöket.

  2. Alaplé: így készíts zöldséglevest bármiből – lássuk az alapokat
    2.

    Alaplé: így készíts zöldséglevest bármiből – lássuk az alapokat

    Egy jó zöldségleves nemcsak önmagában szuper, de remek alapléként szolgálhat mártásokhoz, szószokhoz, krémlevesekhez. Így hát nem árt megtanulni, hogyan készítsük el egyszerűen.

  3. Elkészítettük a világ legfinomabb TikTok-os sült zabkásáit – Videón mutatjuk, hogyan!
    3.

    Elkészítettük a világ legfinomabb TikTok-os sült zabkásáit – Videón mutatjuk, hogyan!

    A zabkása a világ egyik legtáplálóbb reggelije, amit számtalan módon lehet ízesíteni, mégis képesek vagyunk ráunni. Pár hónapja a TikTok videómegosztót robbantotta fel egy újszerű sült zabkásás recept, melyet végül mi is elkészítettünk. 15 perc alatt sült, meleg, tápláló és finom reggeli? Hidd el, bele fog férni!

  4. Ennyit tud valójában a fokhagyma: közel sem akkora csodaszer
    4.

    Ennyit tud valójában a fokhagyma: közel sem akkora csodaszer

    A fokhagyma a magyar folklórban is mindentudó fűszernek számít, és bár rengeteg valódi pozitív tulajdonsága van, közel sem akkora csodaszer, mint hisszük. Lássuk, mire jó pontosan az egyik legalapvetőbb fűszernövényünk!

  5. Így lesz tökéletes a fordított gyümölcstortád: nyárkezdő finomság
    5.

    Így lesz tökéletes a fordított gyümölcstortád: nyárkezdő finomság

    A nyár különböző gyümölcsei az egész évszakban csak arra várnak, hogy fantasztikus desszerteket és édességeket készítsünk belőlük. Például egy fordított gyümölcstortát, ami frissen, olvadó vaníliafagylalttal bármilyen nyári ebédet képes luxusszintre emelni.

  6. Ez a bodzás-epres finomság számunkra a koranyár abszolút slágere
    6.

    Ez a bodzás-epres finomság számunkra a koranyár abszolút slágere

    A fool egy egyszerű, krémes angol édesség, melynek két fő összetevője a gyümölcs és a vaníliás sodó, ezek kívül pedig gyakran tesznek bele valamiféle kekszet is. Ha ebből még nem lenne egyértelmű, megerősítenénk: ez az egyik legklasszabb kanalaznivaló a nyári melegben.

  7. Epres sütikavalkád: Charlotte-torta erdei változatban, óriás kehelyben és királyi kupolában
    7.

    Epres sütikavalkád: Charlotte-torta erdei változatban, óriás kehelyben és királyi kupolában

    Ti mit terveztetek, milyen epres sütit fogtok készíteni az idei szezonban? Ha még nincs elképzelésetek, vagy szívesen kipróbálnátok valami újat, akkor ezeket a recepteket ajánljuk nektek!

  8. A zsenge zöld labdacs: beköszöntött az isteni ZÖLDBORSÓ
    8.

    A zsenge zöld labdacs: beköszöntött az isteni ZÖLDBORSÓ

    A nyár egyik legszebb pillanata, amikor leszüretelhetjük a friss borsót, vagy a piacokon, boltokban először találkozhatunk a halmokba tornyozott zöldborsóval, amelyet sokan akár magában nyersen is boldogan fogyasztanak. De milyen finomságot készítsünk belőle?

  9. Itt a FÖLDIEPER, a nyár legfinomabbja: mutatjuk, mibe tedd
    9.

    Itt a FÖLDIEPER, a nyár legfinomabbja: mutatjuk, mibe tedd

    Jó sokat vártunk rá, de most már megtalálható a boltokban, piacokon, termelőknél a magyar földieper is, amelyből lehet és kell is venni nagyobb mennyiségeket, hogy aztán süteményekbe, édességekbe és természetesen lekvárba főzve élvezhessük a mindennél finomabb, édes, nyári eperízt.

  10. Egy különleges, pénztárcabarát rizottó másképp: készítsd el velünk CSIPETKÉVEL!
    10.

    Egy különleges, pénztárcabarát rizottó másképp: készítsd el velünk CSIPETKÉVEL!

    A magyar konyha főleg levesbetétként ismeri a csipetkét, pedig ha kedvünk tartja, készíthetünk belőle mást is. Például egy jó rizottót. Pénztárcabarát megoldás, s lévén, hogy mondhatni komfortkaja, a lelkünk is jóllakik vele.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?