5 tavaszi fűszernövény, amitől sokkal dögösebb lesz az italod

Végre itt a tavasz, a friss fűszernövények évszaka! Nemcsak főzéshez, de italok készítéséhez is használhatod a kertedben növő zöldeket.

A fűszernövények igazán sokoldalúak: használhatjuk őket főzéshez, készíthetünk belőlük ízletes gyógyteát, segítenek távol tartani a kártevőket, és bizony a kedvenc tavaszi-nyári frissítő italainkat is feldobhatjuk velük. A menta ma már gyakori összetevője a limonádéknak, koktéloknak, de miért tennénk minden italunkba ugyanazt?

Összeszedtünk 5 olyan tavasz fűszernövényt a mentán túl, ami ad egy plusz csavart az italodnak!

Receptajánló:

Kattints a képre, és nyílik a galéria a szépséges felpimpelt italokról!

Forrásunk volt. 


Még több fűszernövényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

6 tipp a tényleg finom töltött padlizsánhoz

Sokan ódzkodnak a különböző töltött zöldségektől, így a töltött padlizsántól is, amely averziónak gyakran egy negatív múltbéli élmény adja az alapját – nézzünk hát most pár trükköt, ami a jövőben segít majd kikövezni az utat a fogás megkedvelése felé.

Lakos Benedek