A fűszernövények igazán sokoldalúak: használhatjuk őket főzéshez, készíthetünk belőlük ízletes gyógyteát, segítenek távol tartani a kártevőket, és bizony a kedvenc tavaszi-nyári frissítő italainkat is feldobhatjuk velük. A menta ma már gyakori összetevője a limonádéknak, koktéloknak, de miért tennénk minden italunkba ugyanazt?
Összeszedtünk 5 olyan tavasz fűszernövényt a mentán túl, ami ad egy plusz csavart az italodnak!
Receptajánló:
Kattints a képre, és nyílik a galéria a szépséges felpimpelt italokról!
5 tavaszi fűszernövény, amivel bármilyen italt feldobhatsz
Levendula
A levendula illata sokakat tisztítószerekre és molyirtóra emlékeztet, de adjunk még egy esélyt ennek a gyönyörű, lila fűszer- és gyógynövénynek. A levendula fröccs, ami fehér vagy rozér borból, szódából és levendulaszörpből áll, az egyik legegyszerűbb és legfinomabb frissítő egy meleg, tavaszi délutánon.
Rozmaring
A rozmaringot legtöbben húsételek fűszerezésére használják, pedig bátran ízesíthetjük vele az italainkat is. A fűszernövény meglepően jól illik a grapefruithoz, idén tavasszal mindenképp próbálj ki a grapefruitos limonádét rozmaringgal vagy készíts el egy fűszeres koktélt.
Kakukkfű
A rozmaringhoz hasonlóan a kakkfű is húsételek (illetve gombák) készítésekor kerül elő legtöbbször. A kakukkfű hasznos gyógynövényünk, hiszen kiváló köhögéscsillapító hatása miatt jó a megfázásra, emelett fűszernövényként sem utolsó. Használd erősebb, füstösebb alkoholos italok vagy kesernyés, citrusos frissítők ízesítéséhez.
Még több fűszernövényes érdekesség itt: