7 zöldség, ami sütve ezerszer istenibb, mint főzve

Azt gondolhatnánk, hogy egy alapanyagnak így is, úgy is hasonló íze lesz, mindegy, hogy készítjük el. Természetesen ez nem igaz: például egyes zöldségek jóval komplexebbek, karakteresebbek lesznek sütve, mint főzve.

Ha kóstolás nélkül, ránézésre választanunk kéne, hogy vajon egy tál sült zöldség vagy ugyanennek az alapanyagnak a főtt verziója ízesebb, a döntés talán nem lenne a legnehezebb. Legalábbis a legtöbb esetben biztos nem. Sokszor már csak a külső alapján is egyértelmű lehet, hogy a mélyen karamellizált, helyeken ropogós, koncentrált ízű sült zöldségek nagyobbat szólnak a szánkban, mint a párolt, vízben főzött, egysíkú köretek. Nézzünk meg most 7 olyan zöldséget, amire kifejezetten igaz, hogy sütve jobb, mint főzve.

Nézd meg galériánkban, mely zöldségek ízesebbek sütve, mint főzve!

Csodás sült zöldségek és velük dolgozó receptek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Méf több színes, érdekes, ízes konyhai ötlet:

Címlapról ajánljuk

További cikkek