Tévhit, hogy minden esetben egészséges a savanyú káposzta: ezekre nagyon figyelj oda

A savanyú káposzta rendkívül egészséges élelmiszer, azonban vannak olyan esetek, amikor nem ajánlott fogyasztása.

A savanyú káposzta igazi szuperélelmiszer, mely észrevétlenül fejti ki kedvező élettani hatásait - nagyágyú a C-vitamin terén, amit nyersen és savanyítva is megőriz, de kedvezően hat probiotikus tulajdonsági miatt a belekre, az emésztésre is, ezért savanyúságként nehezebb húsok mellé külön ajánlott. Elena Solomatina táplálkozási szakértő azonban felhívja a figyelmet arra, hogy vannak olyan esetek, amikor nem ajánlott a savanyú káposzta fogyasztása.

A „Moszkva 24” című kiadvánnyal folytatott beszélgetésben az orvos sietett emlékeztetni arra, hogy a savanyú káposzta rostot és savat tartalmaz

– írja a Magyar Hírlap cikkében.

Bélbetegség, bélgyulladás és pajzsmirigyproblémák esetén vigyázzunk vele

Erre az egészséges embereknek óriási szükségük van, azonban tápcsatorna-betegségben szenvedőknek, például fekély, gyomorhurut, hasnyálmirigy-gyulladás, bélgyulladás esetén a savanyú káposztás termékek (nem csak a káposzta) károsak lehetnek!

Ezen kívül a pajzsmirigyproblémákkal küzdők számára sem a legjobb választás, hiszen zavarhatja az ehhez a szervhez kapcsolódó speciális hormonok termelését.

Ha azonban egyetlen probléma sem érint minket a fentiek közül, akkor mindenképpen fogyasszuk ezt a szuperélelmiszert, hiszen csak előnnyel járhat, különösen a hidegebb hónapokban.

Forrásunk volt.


Az alábbi cikkeket is olvasd el, ha fontos számodra az egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...